Kdo hradí přeložení kabelových tras domovních přípojek do země?
Bobesch:
ČEZ se u nás ve městě chystá překládat kabelové trasy do země.
Od firmy co to má na starosti mi přišla smlouva na věcné břemeno, s tím že hradí přeložení ke skříni na hranici pozemku z rozvaděče (10m).
Nicméně od hranice pozemku to mám k domu dalších cca 40m.
Je nějaká šance že mi zřídí připojení až domů k hodinám?
Přece jen, já si tu překládku nevymyslel, tak proč bych za to měl platit?
Josef Martinec:
Na těch dokumentech je určitě i kontakt. Zavolejte jim , popište svou situaci. Většinou to totiž tímto způsobem distributor zkouší. Stačí jen trvat na tom, že veškeré práce včetně oprav fasády budou hrazené distributorem, jako tím kdo změnu vyvolal. Většinou to pak projde bez toho, že by jste něco platil.
Jiří_Hrubý:
Ta otázka je položená špatně.
Tady jde o HDV a to je majetkem odběratele, narozdíl od přípojky.
Při přeložkách do země je nový kabel HDV z nové HDS v režii distribuce.
Divil bych se, kdyby to nebylo v PD.
Není ovšem nezbytné jít až do měření, je možné naspojkovat i stávající HDV na nejbližším vhodném místě, pokud jeho stav vyhovuje.
To se dělá např. v případech, kdy je problém s neopravitelnou fasádou a pod.
Luboš B:
Momentálně mi to vede přes stožár na sousedovic střeše ke mě na barak, s fasádou problém nebude, zrovna rekonstruuji. Musel by se tedy na hranici pozemku postavit sloup a ještě jeden v půli pozemku, pokud by se to mělo napojit na stávající stav, nicméně to je to samý jako kdyby se to zakopalo do země. Furt mi jde o to kdo to bude platit. Na tu firmu jsem ještě nevolal, rád bych měl v první řadě nějaký argumenty.
Luboš B:
Ještě pro upřesnění, tím rozvadecem jsem myslel velkou skříň naproti přes ulici, a těch 10 metrů co platí ČEZ je natažení kabelu, k mému pozemku do skříně. Nejsem elektrikář, tak v těch pojmech trochu plavu. Každopádně, pokud jsem dobře četl, tak metr vedení od hranice pozemku k hodinám v domu vychází na cca 500-1000kc/m. Takže buď vyplaznu 20-40 tis. nebo mě odstrihnou?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana