Existují nějaké špecifické požiadavky na elektroinštaláciu v kravíne?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Netýrejte dobytek svými nápady a nechte si instalačku navrhnout komplet od někoho kdo to má v malíčku.

František Janeček:
Týká se to etologie.Jde o to aby se zvířata cítila komfortně.Jedn oduché to není.Viz třeba tady. :)
http://docplayer.cz/364371-Vliv-stajoveho-prostredi-na-chovani-a-mlecnou-uzitkovost-dojnic-ing-petra-zejdova-ph-d-prof-ing-gustav-chladek-csc-ing-daniel-falta-ph-d.html

František Šohajda:
Pokud to neznáte, raději opatrně!
Skot má trochu jiné krok. napětí.... :o

Zkušenosti nemám, ale co jsem viděl, tak "kari" síť pořádně připojovali k uzemění ve stájích!!
To jsem neviděl u montáže jak to dělali. >:(

Jan Franěk:
Citace: Jozef987  05.09.2017, 09:37

Čo sa týka pospojovania, tak mi je to viac menej jasné. Viem, že sa riešia presné svetelno technické parametre osvetlovacej sústavy (osvetlenie, oslnenie, vernosť podania farieb, počet hodín umelého osvetlenia atď.) pre jednotlivé druhy zvierať, ale tieto požiadavky neviem nikde v norme nájsť. Myslíte, že to je skôr v hygienických predpisoch? Norma rieši len priestor ale nie druh zvieraťa.

Znovu opakuji. Nechte připravit projekt zkušenoho projektanta, jinak jisto jistě narazíte. Podle mne je rozmné i odvážné si přiznat svoje limity a bláznivé a znakem kreténizmu myslet si, že zvládnu úplně všechno bez potřebných znalostí a zkušeností. Snažte se prostě spojit s někým kdo zná a za jeho pomoci se také naučit. Příště si to můžete klidně střihnout sám.

Jen připomínám, že "nová" norma na revize tak trochu říká, že pokud nemá el zařízení projektovou dokumentaci skutečného provedení a další potřebné podklady, tak automaticky není schopna bezpečného provozu. Tedy se pak nemusí najít žádny RT, který by se pod to nakonec podepsal a to by mohl být pro vás velký problém. Nebo spíš jeden z dalších problémů v řadě.

Jirka Š. Svejkovský:
Shrnu to, co kolegové napsali přede mnou. Jestli nejste projektant, nic o tom nevíte, JDĚTE OD TOHO! Následky mohou být docela drahé. Jestli nemáte pojistku na blbost v řádu milionů, může vás to docela vytrestat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana