Jaký máte fígl na kotvení předmětů do zdi v místě vedení?

(1/2) > >>

Tom Macků:
Kompletní rekonstrukce instalace v cihlovém domu z 50. let (králičí kotce ve Stalinově slohu). Stávající obří oceloplechová bytová rozvodnice zabírá významný kus předsíně, proto bude šoupnuta nad vstupní dveře dle panelákového vzoru. Středem kantky nade dveřmi nečekaně vede v původní 29 mm plechopapírové trubce přívod od elměru do sousedního bytu (naivně jsem jej předpokládal v dutině stropních prefabrikátů jako v mém případě). Těsně nad ním jsem nasondoval další dvě 16 mm roury (osvětlení chodby, zvonky).
Na kantku kotvím nástavbu z krycí 6 mm sádrovláknité desky a složených přířezů z téhož materiálu (celková výška i s krycí deskou 30 mm, tj. pod deskou bude dostatečný prostor pro kabely).
S bytovou rozvodnicí o 2x 18 modulech problém nebude, hmoždinky pro přířezy i pro uchycení rozvodnice se spolehlivě vyhnou stávajícím vedením.
Avšak vedle velké rozvodnice bude ještě rozvodnička slaboproudu a ta spodkem vychází právě nad roury. Vrtání hmoždinek připadá v úvahu pouze pro kaskadéra, nikoli pro profesí zdeformovaného projektanta.
Osobně mne napadá dědečkovská metoda - zasádrovat do malty na trubkách kus tvrdého dřeva. Jak to děláte vy?
PS: Poloha rozvodnic je neměnně daná nutným prostorem pro kabely a husí krky slaboproudu.

Milan Hudec:
Mamut.

Jakub Drbohlav:
Citace: Milan Hudec  28.08.2017, 11:43

Mamut.

Taky tak :)

Čestmír Kubáček:
Podle stáří. Ani mamut není všespásný. Oškrábat, penetrace, fajnová, zaschnout, znovu penetrace a mamut se skříní, obžalovat potom. Jinak vám rozvaděč vezme při pádu poslední 4 vrstvy malby :D

Jiří Buben:
A když nepomůže mamut ani nic jiného, tak to chce zvolit jinou skříň, kde se otvory pro připevnění budou nacházet mimo ohrožený kabel.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana