Kolik rozdílů najdete mezi bytovou rozvodnicí v roce 1950 a dnešní?

<< < (4/4)

Roger:
OT: Podobne je to se solarnimi panely v cesku, po snizeni dotovaneho vykupu (bylo snad 21 Kc/kWh, pricemz i soucasna cena energie dle cmk burzy kladno za posledni rok od 0,72 do max 1,1 Kc/kWh - nakupni cena obchodniku na 2019 je okolo 0,9 Kc (stejne jako soucasna prodejni koncova cena u obchodnika)

perlicka: Cez ma na strankach nabidku, ze vam za pulmega postavi solarni elektrarnu se zasobnikem v bateriich na celych 8kW.
Kdyz jsem se onehdy trochu dele, za mrazu sprchoval na chate, tak jsem spotreboval 6 kW * 4,50 Kc (vetsinu te castky nad 0,9 Kc/kWh inkasuje distribuce = stat, nebot vlastni majoritne rozvody a inkasuje dph a oze). No v solarnim zasobniku by me jeste 2 kW zbyly treba na vareni, ale co naklady na obmenu baterek po 10 letech... S tim souvisi to, abych nebyl oftopic, ze AL rozvod ze 70 let funguje a doda 6kWh v kratkem case bez problemu. Ekonomicky je solar zatim nonsens stejne jako eauto, bohuzel, pokrok nikde.

Take by me zajimalo, ktere objekty maji 120V rozvod. Asi to pujde najit na geoportalu (pokud ma pre neco jako ma cez).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana