Kam instalujete proudový chránič v dřevostavbě?

<< < (2/3) > >>

Maroš Klein:
Na zahodenie nemusí byť ani riešenie so samostatným  rozvádzačom medzi ER a RD na vstupe do objektu v blízkosti vývodu základového zemniča.
Tam by sa vošiel okrem, HOP, bodu rozdelenia a zvodiča aj ten PCH.

Oliver Mička:
Videl som niekoľko prípadov pripojenia drevostavieb..
1 Mal dvojdielny ER kde jedna čast bola plombovaná a druha nie, v tej druhej bol PCH tuším 300mA.
2, Priamo na ER rozvádzači zo zadnej strany bol malý rozvádzač len s PCH. Ten malý rozvádzač bol na samostatnom piliery zo zeme číže nezasahoval do konštrukcie ER- v skutku dobre riešenie.
3, Drevostavba mala jednu stenu komplet murovanú a v tej bol  domový rozvádzač. Prívod išiel priamo z RE do rozvádzača bez PCH.

Miroš Jan:
Když jsem naposledy dělal elektroinstala ci v e dřevostavbě, FI, jsem instaloval přímo na vstupu domovního rozvaděče. Dřevostavba byla na pylonech, nestála na zemi, byla lidově v luftě. Instaloval jsem kovovou silnostěnnou trubku z rozvaděče až pod úroveň terénu. Do trubky šel silový kabel, kabel pro HDO, domovní zvonek a napájení vjezdových vrat na pozemek. rozvaděč byl samozřejmě OCEP, a v nice pro rozvaděč byl CETRIX. Kabelové prostupy, jsem zapěnil protipožární pěnou, s odolností 60 min. :)

Jan Franěk:
Stále očekávám Milanovu reakci. Nemohu se zbavit dojmu že za dotazem je ještě něco více. To by jinak ani nebyl Milan.  ;)

Pavel Horský:
Citace: Miroš Jan  24.08.2017, 12:48

Když jsem naposledy dělal elektroinstala ci v e dřevostavbě, FI, jsem instaloval přímo na vstupu domovního rozvaděče. Dřevostavba byla na pylonech, nestála na zemi, byla lidově v luftě. Instaloval jsem kovovou silnostěnnou trubku z rozvaděče až pod úroveň terénu. Do trubky šel silový kabel, kabel pro HDO, domovní zvonek a napájení vjezdových vrat na pozemek. rozvaděč byl samozřejmě OCEP, a v nice pro rozvaděč byl CETRIX. Kabelové prostupy, jsem zapěnil protipožární pěnou, s odolností 60 min. :)

......a tu trubku jsi spojil se zemnící soustavou?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana