Kam zapojit proudový chránič do zásuvky: před nebo za UPS?
Jan Hadacek:
Citace: Fuk Tomáš 13.08.2017, 19:20
To znamená, že výstup měniče má silnou (zřejmě kapacitní) vazbu na PE tzn. na kostru UPS. Odrušovací kondenzátor na výstupu, kapacita vinutí trafa proti jádru...
Vybavení chrániče je v této situaci spíše náhodné, závislé na zapojení obou výstupních pracovních vodičů, a nelze na ně spoléhat.
Hmm, chápu. Takže v režimu "baterka" to brát jako že RCD spíš nefunguje... To by mě ještě tak neděsilo, ale co mi vrtá hlavou je, co se bude dít v režimu line-interactive... Je to tedy zapeklitá situace.
Citace: Fuk Tomáš 13.08.2017, 19:20
Je na to stavěná? Hořlavý podklad, chlazení...
Teď jste mě dostal... ?? Chlazení je v pohodě, ta skříňka nemá zadní stěnu, a je tam hromada volného prostoru, býval v ní stolní počítač a ten hřeje mnohem víc než tahle UPS a problém to nebyl. Ale s tím hořlavým podkladem nevím... Ještě to musím promyslet, minimálně nějakou nehořlavou podložku by to asi chtělo.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Hadacek 13.08.2017, 22:59
...ale co mi vrtá hlavou je, co se bude dít v režimu line-interactive...
Zrovna toho bych se nebál. V tomto režimu UPSka pomocí trafa koriguje výstupní napětí o +- 10 %, ale výstup je obvykle pořád ještě galvanicky spojen se vstupem, takže proudový chránič by měl reagovat standardně.
Milan Hudec:
Pokud tazatel hledá maximalistická řešení:
Celý systém napájet SELV se zdrojem pro baterie ve třídě II.
Nebo jít cestou OT ve třídě II a HIS.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hadacek 13.08.2017, 22:59
... Chlazení je v pohodě, ta skříňka nemá zadní stěnu, a je tam hromada volného prostoru, býval v ní stolní počítač a ten hřeje mnohem víc než tahle UPS a problém to nebyl.
...
Pokud je možné tu skříňku považovat za "nábytek", tak na 99% nevyhovují normě průřezy vodičů použitých kabelů
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana