Kam zapojit proudový chránič do zásuvky: před nebo za UPS?

<< < (3/3)

Jan Hadacek:
Citace: Fuk Tomáš  13.08.2017, 19:20

To znamená, že výstup měniče má silnou (zřejmě kapacitní) vazbu na PE tzn. na kostru UPS. Odrušovací kondenzátor na výstupu, kapacita vinutí trafa proti jádru...
Vybavení chrániče je v této situaci spíše náhodné, závislé na zapojení obou výstupních pracovních vodičů, a nelze na ně spoléhat.

Hmm, chápu. Takže v režimu "baterka" to brát jako že RCD spíš nefunguje... To by mě ještě tak neděsilo, ale co mi vrtá hlavou je, co se bude dít v režimu line-interactive... Je to tedy zapeklitá situace.

Citace: Fuk Tomáš  13.08.2017, 19:20

Je na to stavěná? Hořlavý podklad, chlazení...

Teď jste mě dostal...  ?? Chlazení je v pohodě, ta skříňka nemá zadní stěnu, a je tam hromada volného prostoru, býval v ní stolní počítač a ten hřeje mnohem víc než tahle UPS a problém to nebyl. Ale s tím hořlavým podkladem nevím... Ještě to musím promyslet, minimálně nějakou nehořlavou podložku by to asi chtělo.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Hadacek  13.08.2017, 22:59

...ale co mi vrtá hlavou je, co se bude dít v režimu line-interactive...
Zrovna toho bych se nebál. V tomto režimu UPSka pomocí trafa koriguje výstupní napětí o +- 10 %,  ale výstup je obvykle pořád ještě galvanicky spojen se vstupem, takže proudový chránič by měl reagovat standardně.

Milan Hudec:
Pokud tazatel hledá maximalistická řešení:
Celý systém napájet SELV se zdrojem pro baterie ve třídě II.
Nebo jít cestou OT ve třídě II a HIS.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hadacek  13.08.2017, 22:59

... Chlazení je v pohodě, ta skříňka nemá zadní stěnu, a je tam hromada volného prostoru, býval v ní stolní počítač a ten hřeje mnohem víc než tahle UPS a problém to nebyl.
...

Pokud je možné tu skříňku považovat za "nábytek",  tak na 99% nevyhovují normě průřezy vodičů použitých kabelů

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana