Může být klimatizace připojena na rozvaděč serverovny?

<< < (7/8) > >>

J Lhava:
Protoze byli nejlevnejsi.

Miroš Jan:
BINGO  o:-)

Radim Strycharski:
Předpokládám, že novou klimatizaci v budově chráněné podle ČSN 341390 nelze samostatně ochránit podle souboru ČSN EN 62305 ed. 2. Vychází mi tedy tyto možnosti:

a) nainstalovat nový hromosvod podle ČSN EN 62305 ed. 2 a novou klimatizaci
b) nechat starý hromosvod podle ČSN 34 1390 a nainstalovat novou klimatizaci; potom ovšem vzájemnou interakci klimatizace a hromosvodu je nutno posuzovat podle ČSN 34 1390
c) nechat starý hromosvod a novou klimatizaci neinstalovat

Téma je složitější, než se zdá. Nejde jen o nějakou klimatizaci na střeše, ale obecně o jakoukoli novou elektroinstala ci uvnitř budovy. Když se např. bude dělat nové osvětlení na půdě pod krytinou, tak je také v nějakém vztahu k hromosvodu nad krytinou  a všechny parametry přicházející v úvahu nelze posuzovat podle ČSN EN 62305 ed. 2, když je instalován starý hromosvod podle ČSN 341390. Pokud pro body a) a c) nebude vůle a bod b) není správně, tak dochází k patové situaci.

ACEOF ACES:
Já bych se snažil zabránit přímému úderu blesku (a přeskoku) do té klimatizace a do trubek od klimatizace.
Např. zavěšením vodivých lan nad klimatizací, případně i kolem ní, dostatečně daleko od klimatizace a potrubí, aby nedošlo k přeskoku, včetně držáků lan a vedení. Takto vzniklou soustavu nikde spojovat s klimatizací a trubkami, jen se stávající jímací soustavu.

ACEOF ACES:
Citace: ACEOF ACES  11.08.2017, 17:39

Já bych se snažil zabránit přímému úderu blesku (a přeskoku) do té klimatizace a do trubek od klimatizace.
Např. zavěšením vodivých lan nad klimatizací, případně i kolem ní, dostatečně daleko od klimatizace a potrubí, aby nedošlo k přeskoku, včetně držáků lan a vedení. Takto vzniklou soustavu nikde nespojovat s klimatizací a trubkami, jen se stávající jímací soustavu.

Ještě bych odpojil klimatizaci od jímací soustavy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana