Jaká je vhodná signalizace poruchy přepěťové ochrany v zásuvce?
ACEOF ACES:
Hlavně v noci.
Smích
Já nedávám zásuvky s přepěťovou ochranou na těžko přístupná místa, kde na ně není vidět.
Martin Branšovský:
Citace: ACEOF ACES 08.11.2017, 14:24
Hlavně v noci.
Smích
Já nedávám zásuvky s přepěťovou ochranou na těžko přístupná místa, kde na ně není vidět.
Jasné, takže například v kuchyni máte/dáváte všechny zasuvky od spotřebičů i těch vestavných na viditelné místo. To bych i rád viděl. Jak že to píšete? “Smích”!? Nechcete jít trolit raději na diskuzi portálu idnes.cz nebo novinky.cz?
Miroslav Minařík:
Asi bude důležité podívat se na to dvěma pohledy.
Soukromé obydlí a komerční sféra.
V soukromých obydlích pro některé investory údajně neplatí zákony fyziky a tudíž přistupuje k funkčnosti jinak. Například tak, že když něco svítí, vydává zvuk kterému laik nerozumí, tak je to zrušeno, zlikvidováno nebo jiným způsobem ignorováno aniž by někdo volal odborníka.
V komerční sféře pod pohrůžkou pokut a tím pravidelných revizí se ke stejnému problému přistupuje podstatně aktivněji.
Osobně se mi líbí spíše udělat pravidelnou kontrolu celého stavu elektroinstala ce, než mít desítky signalizací různých systémů.
František Šohajda:
Citace
Osobně se mi líbí spíše udělat pravidelnou kontrolu celého stavu elektroinstala ce, než mít desítky signalizací různých systémů.
Nedovedu si představit, že denně kontroluji světelnou signalizaci v zásuvce, ať je to soukromé obydlí nebo komerční kancelář. :-\
Při revizi je to samozdřejmost, ale v co meziobdobí ?
ACEOF ACES:
Doma je signalizace vidět, když jde člověk kolem zásuvky, připojuje spotřebič nebo na zásuvku vidí třeba od stolu, ostatní zásuvky mě stačí zkontrolovat příležitostně, a na těžko přístupná místa zásuvky s přepěťovou ochrannou nedávám. Podívat se na signalizaci pár zásuvek to pro mě není problém.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana