Jaká je vhodná signalizace poruchy přepěťové ochrany v zásuvce?
Václav Třetí:
Já je doma nemám a montovat je ani nebudu, mám ochranu řešenou jnak a lépe. Pokud bych je ale měl, tak bych je uměl při potížích odpojit nebo nahradit. Vy hledáte problém, kde není.
P.S. Mě urazit vašimi citacemi z amerických filmů nemůžete, váš nick hovoří za vše.
ACEOF ACES:
Já vás nechtěl urazit.
Václav Třetí:
No dobrá, nebudeme tady odvádět od tématu, ať se vyjádří také ostatní.
Martin Branšovský:
Osobně v zásuvkách tam, kde je připojen dražší spotřebič, přepěťové ochrany mám. Jde o výrobek od firmy Dehn se zvukovou signalizací proraženi varistoru. Nedovedu si představit, jak jinak jednoduše a levně bez nutnosti dalšího nadřazeného systému poruchu signalizovat. Bleskový proud se do domu může dostat i v mé nepřítomnosti, a ochrany typu 1 a 2 s jiskřištěm mohou zafungovat bez jejich destrukce. Abez zvukového signálu bych neměl šanci se o poruše dozvědět třeba u zásuvek pro lednici, el. troubu, mikrovlnku nebo myčku bez vysunutí spotřebiče ven z korpusu kuchyně. A pokud k nadproudu dojde a uchrání to spotřebiče v řádu 100 tis. kč, tak se s pískáním buď na chvilku smířim, nebo daný okruh vypnu nebo ochranu odmontuju. V takové situaci bych stejně pozval nemkoho s megmetem aby proměřil, zda je elektroinstala ce ok.
František Šohajda:
No, když je zásuvka s přepěťovkou pro PC za stolem, světelná signalizace je k h...u! ::)
Zvuk nic nenahradí. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana