Existuje vzor revizní zprávy pro připojení staveništního rozvaděče?
Verenavský:
Citace: Miroš Jan 08.08.2017, 14:54
Proč ne?
Máte pravdu - "proč ne"?
Stejně ale mám radši předpřipraveno u šablonu.
Miroš Jan:
Staveništní rozvaděč není přeci připojen pokaždé stejně. Takže mít dopředu mustr, no to sem teda nikdy nedělal. :)
Jan Bocek:
... Vy pane Verenavský vystavujete revizní zprávy na místě?
Obvykle jezdíme na revize s měřákem. S Notebookem jsem se to ještě nenaučil ;)
Verenavský:
Citace: Jan Bocek 08.08.2017, 17:34
... Vy pane Verenavský vystavujete revizní zprávy na místě?
Obvykle jezdíme na revize s měřákem. S Notebookem jsem se to ještě nenaučil ;)
Pokud je to velká vzdálenost a zákazník spěchá, pak nevidím problém proč záznamy o prohlídce
a měření nesepsat na místě.
Jaký je rozdíl, že to napíšu o 200km dál a o 2 hodiny později?
Pokud neumíte pracovat s notebokem jak píšete, tak vás klidně mohu ujistit, že rozdíl je jen v
tom, že notebook je jen mobilní PC :)
Jan Bocek:
Citace: Žvak Petr 08.08.2017, 14:58
Pane Boček, klobouk dolů. :o
Nemám ani ponětí, že IN-El něco dává na plac a Vy si v tom už hezky listujete.
Za prvé je to zde na Elektrice již chvíli vystavené.
Za druhé, když vidím že napsal něco Zbyněk Urban, tak to musím mít.
Patří to k základnímu vybavení knihovny elektrotechnik a.
Škoda, že již ing. Jaroslav Melen přestal publikovat,
ono ty pohledy soudních znalců a ještě k tomu se vzděláním
v elektrotechnic e poskytnou často jiný pohled, než jaký jsme tušili.
K tématu.
Stavební rozvaděč může být typizovaný pro výstavbu RD, ale také pro výstavbu obchodního centra, nebo celé nové fabriky. Nedávno zde byl ukázkou "stavební rozvaděč" pro rekonstrukci drážního svržku.....zre viduji, vytvořím poznámky, proměřím a nafotím a doma v klidu zpracuji. Pak objednateli zašlu.
Rámcová forma pro revizní zprávy je u každého stejná a originální. Obsahově by měla být úplná ( občas je dobré udělat revizi, zdá tam opravdu máme vše podle kapitoly 6 normy živitelky). Revizní zpráva by měla být také grafický hezká. Je to vizitka revizního technika. A dále jediným pohledem mě musí upoutat předmět revize a kde to je. Proč by mělo být zdůrazněno především jméno revizního technika? Ještě dnes se setkávám z RZ psaných na tištěných formulářích z 80. let. Mnohé jsou tištěné na jehličkových tiskárnách s katastrofickou grafickou úpravou.....al e to je asi jiné téma. Jenže revizní technik je instituce a ten "papír" by měl vypadat. Je to technická zpráva s důležitým závěrem. A měla by se vyčistit od spoustu plevele.....ně kdy se mi zdá, že ten "jalový" obsah strašně převyšuje před tím "činným". Čím to asi je???
Pane Verenavský,
nepochopil jste tu ironii, že neumím revidovat s notebookem.
Jistě, že lze sepsat revizní zprávu na místě, ale tento styl nedělám. Zprávu o revizi je nutno promyslet, pokud jsou tam závady je nutno doporučit optimální řešení. Ale každý má nějaký svůj styl práce. také jsem jezdil s Notebookem při řetězových revizích, kdy máte 200 objektů před sebou..... Pak čas lze vyplnit psaním protokolů, zvláště u revizí spotřebičů.... to je ale využití vzácného času. Ale na místě jsem za 40 roků nikomu RZ nevystavoval. I když....jednou jsem na to měl 30 minut, abych předložil revizní zprávu při jedné havarii, kterou vyšetřovala kriminálka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana