Jak dostat projekt od nespolehlivého projektanta?

<< < (2/4) > >>

J Lhava:
Citace

Jak dostat projekt od nespolehlivého projektanta?
Máte ke své objednávce jeho nabídku?
Máte v nabídce nebo objednávce sjednán termín plnění?

Pokud ne, těžko z něj něco budete dolovat.

Pokud ano a on neplní, pak máte odstoupit od smlouvy. Jen máte povinnost odstoupit bez zbytečného odkladu, ne po několika měsících. Případně můžete vztah ukončit dohodou o vzájemném narovnání.

Spíš žasnu nad tím, proč s někým takovým vůbec chcete dělat?

raj:
Pokud vám nezáleží na konkrétní osobě,  žeňte ho od sebe sviňským krokem.
Pokud máte nějaké právní podklady (třeba Vaše urgence - žádná odpověď taky odpověď),  trochu bych ho pozlobil úhradou vícenákladů,  které vám vznikly najmutím někoho jiného.
Byznys je holt tvrdej ...

Ludvík Kubík:
Citace: Jiri Velich  04.08.2017, 09:19

Tento projektant dělal el. projekt k nové hale pred pěti lety. Myslim ze zadnou smlouvu s nasi firmou nemá. Ale jen sme mu poslali objednávku na kterou asi ignoruje.  Kazdy mesic nas ujistuje ze to udělá. Ale stale nic.

Já bych si v tomto případě vynutil osobní jednání, kde bychom se domluvili a podpisem potvrdili dohodu. Nebo taky ne, ale pak vím, na čem jsem. Osobní jednání má vždy větší váhu než volání, nebo posílán í zpráv, a kdyby při tom jednání byl i přítomný i právník…

Jan Franěk:
Doba je složitá. Je přetlak práce a sám některé projekty odsouvám, protože motivace k jejich řešení je nedostatečná. Někdy rozsahem, jindy finančně, ale občas také osobou objednatele.
Jinými slovy jsou firmy a lidé, kteří u mne mají prioritu č.1.  Na ty s číslem 5, se dostane až po delší době. Ale tahat za " fusekli" někoho rok, je nesmysl.
Projektanta bych hned vyměnil ,  případně lépe motivoval  :) ;)

Jan Bocek:
Citace: Zdenek Rajmont  04.08.2017, 15:15

Byznys je holt tvrdej ...

...ve světě, kde neplatí Slovo, Smlouva, Dohoda a nedodržuje se Zákon a ztratila se víra a svoboda. Pošlapal se odkaz předků, kteří ctili zákon obřadní, občanský a morální. Only I.....přesto si myslím, že podnikat lze i cestou slušnosti a dodržovat morální zákon. Biblický odkaz ve 13. kapitole v 1. listu do Korintu  říká, že máme k zákazníkovi přistupovat ochotně a z lásky. A je tam dalších 13. atributů jak to dělat.  Stačí jen za slovo láska dosadit své jméno, svou firmu. Je to vynikající test....já jsem trpělivý, dobrotivý, nezávidím, nejsem všetečný, nenadýmám se.....je to vynikající zpětná vazba.
A dává to odpověď, jak se zachovat k nespolehlivým i projektantům. Jedno poučení z toho může ale být. "Jak byste chtěli, aby lidé jednali s vámi, tak vy ve všem jednejte s nimi..."
Matouš 7,12

Honza Franěk byl rychlejší a plně s ním souhlasím. MOTIVACE je velice důležitá a často i zavazující. Máme zákazníky, kteří mohou zavolat i o půlnoci a startujeme. Ale některé zakázky i přesto že je objednávka, ale stále schází podklady, anebo vytvoření podmínek pro realizaci a tak je to ve skříni "až někdy". Velice často lidé ve firmách "něco" chtějí, ale schází definice a určení hranic.

No, ono to také může být jinak.
Jako projektant jsem před 5 léty naprojektoval elektrické rozvody jedné velké haly. Navrhnul jsem páteřní rozvod Bus bary a protože nebyly dostatečné podklady pro rozmístění technologie, bylo navrženo jen několik hlavních rozvaděčů a 60% prázdných pojístkových vývodů na BB.
Po 5. létech přišla objednávka na doplnění dokumentace o rozvody podle skutečného stavu. Žádné podklady jsem nedostal i po urgenci. Poslal jsem cenovou nabídku na zmapování a zprojektování. Žádná odezva. Akci jsem zahodil do koše. Přišel nový bezpečák do firmy a urguje dokumentaci rozvodů, že s tím mají problémy.....a le ano nakreslím to, když mi dáte podklady. A pořád nic......zmapo vání skutečného stavu je náročná práce a pokud nejsou vytvořeny podmínky, tak je to problém. Potřebujete plošinu na kontrolu pojistek ve skříních. Zjistit průřezy neoznačených kabelů v rozvaděčích a zakreslit zapojení, protože není dokumentace od rozvaděčů. A bude to je zakreslení bez výpočtu, protože nic nevychází, nevychází jištění, zkratové proudy.....co to je za kšeft? Mám dosti jiné práce. Mapovat prostě "bordelů je moc nevděčná práce. Prostě musí to být oboustranný zájem na akcí. Ne jen poslat objednávku. Objednávka obvykle následuje po zadání a po cenové nabídce. A je také obvykle ošetřená smlouvou, kde jsou stanoveny povinnosti obou stran, termíny i sankce. Amen.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana