Jak dostat projekt od nespolehlivého projektanta?
Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 06.08.2017, 14:45
Teprve teď jsem pochopil to jádro problému. Dovedu si to představit, že jsem před časem projektoval rozvody v této firmě a vše mám uložené v CADu u sebe. Dokumentaci jsem předal v PDF a v tištěné formě. To odpovídalo tehdy smlouvě a cenové nabídce. Jenže oni ted chtěji "zdrojáky", aby to mohli zadat jinému.....to bych asi také řekl, že se zbláznili.
( Pokud od takové firmy nemám jiné zajímavé zakázky a tato otázka pak bude kategorii dobrých skutků...)
Ještě jednou si ten dotaz přečti, chtěli to po něm, slíbil, nedodržel, chtějí po něm aspoň zdrojáky, aby to mohl k tomu nalepit někdo jiný. Jo sice je to psáno šíleným jazykem, který se blíží češtině, ale pochopitelné to z toho je.
Citace: František Šohajda 06.08.2017, 15:07
A když už někdo by do toho šel (aktualizovat stávající stav) nahodí takovou cifru, že by podnik na to dělal celý rok! :'(
Pak si ale firma měla pohlídat dodavatele, aby byla stavba předána s kompletní dokumentací. Pak by to možná jen musel někdo skloubit dohromady z dvou tří .... pěti etap, a případně jen ověřit na místě, ale není to chyba těch co to následně nabízí příliš draho.
Jan Bocek:
.....chtěli to po něm, slíbil, nedodržel, chtějí po něm aspoň zdrojáky, aby to mohl k tomu nalepit někdo jiný.
Pokud to slíbil a nedodržel a bylo několik urgencí, je to hloupé...až blbé. A pokud bych neměl opravdu časoprostor, tak bych ty zdrojáky asi pustil. ( Pouštějte chléb svůj po vodě, nevíte kdy se k vám zase vrátí...) Je to jedno s biblických přísloví.
Pokud je někdy moc vysoká cena za dílo, tak to může být také z důvodů, že se do toho nechce.
Již se nám ale stalo, že jsme z tohoto důvodu "udělali" cenu a "oni" to akceptovali. To jsou potom fofry a průvan v hlavě. Ale vše zlé je někdy k něčemu dobré....
Pro tazatele:
pokud není ochoten poskytnout "zdrojáky" , tak rychle hledejte někoho, kdo to udělá i s těmi podklady, které máte. Určitě najdete, ale musí být jasné zadání v poptávce.
František Šohajda:
Citace
Pokud je někdy moc vysoká cena za dílo, tak to může být také z důvodů, že se do toho nechce.
Nedávno mě kolega popisoval podobnou situaci.Majite l nemovitosti chtěl rekonstrukci el. instalace. Kamarád někdy dělával pro tohoto majitele něco. Byli osloveni celkem 3 dodavatelé instalace. Kamarád aby "nerarmoutil" dodal nabídkovou cenu. No hrozně přestřelil (ale pořádně) v domění že ho nevyberou. Co se stalo, dostal to, vybrali ho!
Byl z toho na mrtvici, protože měl spoustu další práce a kontraktů!! ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana