Čím řídit topný žebřík v koupelně?
Jan Šlezingr:
Žebřík bude vytápěný z okruhu podlahového topení, max teplota 40°C. V zimě poslouží, když bude v koupelně zima, v létě, když nebudou ručníky schnout. Topné těleso 500 W. Ano, opravdu nechci nastavovat žádná tlačítka a displeje.
Mezitím jsem koumal a rozhodl se použít
a) časové relé SMR-B/230 v hluboké krabici za tlačítkem s kontrolkou, čas 1 hodina.
b) V Německu v hotelu jsem viděl jestě elegantnější řešení, v designu spínače obyčejný mechanický časovač jako měly mikrovlnky. Jen ho sehnat.
Josef Martinec:
Citace: Jan Šlezingr 04.08.2017, 11:36
Žebřík bude vytápěný z okruhu podlahového topení, max teplota 40°C. V zimě poslouží, když bude v koupelně zima, v létě, když nebudou ručníky schnout.
Použití v létě není problém. Použití topného tělesa v zimě je nesprávné. Je třeba si uvědomit, že v okruhu budete mít cirkulační čerpadlo, takže než by jste natápěl žebřík budete natápět celý systém. V tom okamžiku je lepší tento žebřík "předimenzovat" tak aby byl schopen s uváděnou teplotou topné vody vůbec dotopit koupelnu a jistič pro elektro dotop se začátkem topné sezóny vypnout. Případně to řešit samostatnou větví topení s topnou teplotou vyšší. To je ale již věcí pro jinou profesi než obor elektro.
Jan Šlezingr:
V koupelně je podlahovka, která by ji měla vytopit, žebřík je jen doplněk. Bude-li potřeba ho zapínat, aniž by topil do systému, stačí zavřít hlavici.
A napadá mě, že i to vypnutí hlavice by se dalo udělat řízené elektricky, kdyby o to šlo...
Jan Franěk:
Nějak jde všechno. Ale podle všeho vlastně pořád nevíte co sám chcete.
Jinak otočné časovače nejsou problém.
https://www.emila.cz/obchod/1043-0-0124-pristroj-ovladace-casoveho-zapinaciho-otocneho-abb-p-1208.html
Jan Šlezingr:
Na začátku jsem měl požadavek na funkci popsaný poměrně přesně, výrobek existuje, jen se mi nelíbí jeho zásuvkové provedení.
To, že nevím co potřebuju je pravda, protože v tom novém budu bydlet poprvé:) Sbírám informace a předpokládám, že profíci to mají doma vymakané.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana