Jak napájet pískovou filtraci na zahrádce bez elektrické přípojky?

<< < (2/3) > >>

Martin sediiik:
Zajímavé...kou pit trakční baterii, střídač - a teď i solární panel s nějakou regulací, to vše je levnější, než přivést elektřinu na zahradu? Opravdu je nejbližší zdroj možného připojení tak daleko?

Priby:
Zahrádka není moje, jsme tam jen v pronájmu.
Většinou tam chodíme jen v pěkné slunné dny, takže to fungovalo tak, že jsem dovezl nabitou baterii a jen po dobu co jsme tam byli se bazén filtroval. Bohatě to stačilo.
Má hlavní otázka je, jestli dokážu napájet filtraci jinak, například ze solárního panelu. Panel bych pak schovával do chaty. Pokud bych jej tam nechal stále, tak jsem za 2 dny bez panelu :). Takže řešení dobíjet panelem baterie je nereálné :).

David Hruda:
Kupte si malou centrálu...

Fuk Tomáš:
Citace: David Hruda  04.08.2017, 12:39

Kupte si malou centrálu...

Já myslel, že se tam chtějí chodit rekreovat.

Pro uváděný příkon čerpadla bude potřeba FV panel cca 2 m2,  aby měl nějakou výkonovou rezervu pro ne úplně ideální světelné podmínky. Docela velký krám na stěhování.
Já bych řešení s přinášeným akumulátorem považoval za optimální - jenom se člověk nesmí nechat zblbnout do bezúdržbového automobilního - ty nesnášejí hluboké vybití. A i tak ho nevybíjet úplně. Pak vydrží v pohodě 6 let i víc.

David Hruda:
Citace: Fuk Tomáš  04.08.2017, 12:50

Já myslel, že se tam chtějí chodit rekreovat.

Když si koupí nějoku menší tichou a vhodně ji umístí, tak bych dvě hodiny denně neviděl jako nepřekonatelný problém. Navíc se dá použít i pro spoustu jiných účelů.
Já bych zase nechtěl denně absolvovat cyklus aku do auta> aku z auta> filtrování> aku do auta> aku z auta> nabíjení atd. atd. atd.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana