Vzpomínáte co jste používali pro ochranu kabelů v zemi před vznikem KOPOFLEXu?

(1/2) > >>

Komerční sdělení:
Znáte příběh dvacetiletého KOPOFLEXU?
    Kabelová chránička KOPOFLEX oslavila dvacet let na světě! Jak v Kolíně začali s výrobou Kopoflexu? Jak vůbec na tuto myšlenku přišli? Mohl mít tehdy někdo tušení, že bude chránička KOPOFLEX žádaným produktem? Co přesně předcházelo Kopoflexům? Jaká množství chrániček se v počátcích vyráběla? Kolik se tehdy vyrábělo kilometrů denně a kolik teď? Proč se KOPOFLEX vyrábí na Ukrajině? Jaký význam má vyrábět chráničky v různých barvách?  V případě KOPOFLEXu, který dnes slaví 20 let, odpovídá na otázky zaměstnanců sám technický ředitel Jaroslav Topol.
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
    Vzpomínáte co jste používali pro ochranu kabelů v zemi před vznikem KOPOFLEXu?

Miroslav Minařík:
Vzpomínám si, že jsme místo chrániček používali betonová korýtka. Ta se používají i dnes, ovšem tehdy nebylo nic jiného.

Vít Rotrekl:
Co si já pamatuju, což není moc že jo, tak se používalo kvalitní pískové lože...
Betonová korýtka se používají stále, například při překopu silnice atp...

Miroslav Minařík:
Citace: Vít Rotrekl  18.07.2017, 11:14

Co si já pamatuju, což není moc že jo,

Tím jsi nechtěl říci, že jste starý člověk, že?  (zliskat) (box)

Jiří Schwarz:
Korýtka jsou krásná věc, ať již betonová nebo plastová, ale kdo je dokáže položit tak, aby za pár let při nějakém problému šel kabel vytáhnout a místo něj zatáhnout nový?
Takže "pod kolejemi" jsem si v minulosti setkal s různými trubkami, železo, novodur,...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana