Proč bychom neměli kupovat v Česku Schuko zásuvky Apple HomeKit?
Miroslav Minařík:
Jak byste reagovali na níže uvedené citace v souvislosti s touto zásuvkou? Asi mi komentáře nepřísluší.
Apple HomeKit
Elgato Eve Energy
S monitorem Elgato Eve Energy a doprovodnou aplikací na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch získáte lepší přehled a kontrolu nad spotřebou energie v domácnosti. Okamžitě vidíte, kolik vaše přístroje spotřebovávají energie, a klepnutím nebo pomocí Siri je můžete zapínat a vypínat.
Eve díky revoluční technologii Apple HomeKit nabízí mimořádně snadné ovládání, vyspělé zabezpečení a integraci se Siri. Eve Energy se technologií Bluetooth Smart připojuje přímo k iPhonu nebo iPadu bez nutnosti rozbočovače, brány nebo síťového mostu.
https://www.apple.com/cz/shop/product/HKEH2ZM/A/elgato-eve-energy
Citace
To je přece jedno jaký je tam ochranný kontakt ...
Citace
Zboží je určené pro použití v EU ...
Citace
Ochranný kolík v českých zásuvkách bude stejně jednou nahrazen Schuko provedením ...
Citace
Obstrukce vytváří elektrikářské nuly které chtějí být důležité ...
Citace
Je nějaký argument proč tento typ zásuvky nepoužívat?
Citace
Nechápu v čem tkví nebezpečí ...
Jirka Š. Svejkovský:
Nové spotřebiče ve třídě I jsou s Euro zástrčkou, takže se nám u té iZásuvky nejspíš mrtvoly válet nejspíš nebudou.
Mě spíš zajímá, jak dlouho se ta vychytávka za čtrnáct stovek bude finančně vracet. Bude to dřív, než je její (reálná i komerční) životnost? Nebo zaplatíme za hřejivý pocit, že máme v kapse kontrolu nad něčím, nad čímž jsme kontrolu před tím nepotřebovali?
Moment, není to ten IoT?
Miroslav Minařík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 16.07.2017, 21:06
Nové spotřebiče ve třídě I jsou s Euro zástrčkou, takže se nám u té iZásuvky nejspíš mrtvoly válet nejspíš nebudou.
Mě spíš zajímá, jak dlouho se ta vychytávka za čtrnáct stovek bude finančně vracet. Bude to dřív, než je její (reálná i komerční) životnost? Nebo zaplatíme za hřejivý pocit, že máme v kapse kontrolu nad něčím, nad čímž jsme kontrolu před tím nepotřebovali?
Moment, není to ten IoT?
Tohle téma je o typu zásuvky.
Připustíš možnost u nás použití jiného vzoru než uvádí česká norma? Pak takový precedent uplatní třeba dovozce aktivních hromosvodů.
Jirka Š. Svejkovský:
To bych nesrovnával. Zatímco SCHUKO zásuvka bez problémů funguje i s Euro zástrčkami, aktivák nefunguje, ani kdyby ho měl napadnout Euro blesk.
Jakmile zmizí zástrčky ne-Euro, pak není důvod Schuko instalovat normálně.
David Hruda:
Citace: Miroslav Minařík 16.07.2017, 21:17
Připustíš možnost u nás použití jiného vzoru než uvádí česká norma?
Pokud vím, tak česká norma řeší domovní zásuvky. Toto je jakýsi "adaptér", nikoliv domovní zásuvka.
Kdo ho tu uvádí na trh, měl by to mít ošetřené.
Všechny přístroje s vidlicí mladší cca dvacetipěti let jsou univerzální pro "naše" i Schuko zásuvky. Pokud někdo má ještě původní "naši" vidlici, bez použití násilí ji tam nezapojí.
Za mě žádný problém (s typem zásuvky, zařízení neznám).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana