Jaký svodič přepětí zvolit dočasně do bytové rozvodnice?
Tým Elektrika:
OPP#14 Jaký svodič přepětí zvolit dočasně do bytové rozvodnice?
Pro některé často cestující pracovníky vzniká otázka jak se chránit před přepětím v cizích objektech. Například pokud bydlíte v dočasném pronájmu kde nemáte možnost ani právo do rozvodů zasahovat a vlastně ani chuť investovat. Pokud sebou máte elektroniku za desetitisíce, pak vás může developersky odbytá elektroinstace opravdu znervóznit. Jaké máme možnosti? Nebo jsou již jednotlivé buňky v bytových domech vybaveny ochranou proti přepětí?
Tým Elektrika:
Jak se chránit před přepětím v cizích objektech? Pokud bydlíte v dočasném pronájmu, kde nemáte možnost ani právo do rozvodů zasahovat a vlastně ani chuť investovat. Pokud máte elektroniku za desetitisíce, pak vás může developersky odbytá elektroinstace opravdu znervóznit. Jaké máme možnosti? Nebo jsou již jednotlivé buňky v bytových domech vybaveny ochranou proti přepětí? Podívejme se na to, co říkají naši odborníci ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Miroslav Minařík:
Citace: Redakce portálu Elektrika.cz 14.07.2017, 15:07
Pro některé často cestující pracovníky vzniká otázka jak se chránit před přepětím v cizích objektech. Například pokud bydlíte v dočasném pronájmu kde nemáte možnost ani právo do rozvodů zasahovat a vlastně ani chuť investovat. Pokud sebou máte elektroniku za desetitisíce, pak vás může developersky odbytá elektroinstace opravdu znervóznit. Jaké máme možnosti? Nebo jsou již jednotlivé buňky v bytových domech vybaveny ochranou proti přepětí?
V minulosti jsem se několikrát stěhoval a měl jsem vlastně jakési putovní stupně 2 a 3. Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Vlastně ani moc nebylo nad čím 1x 2. stupeň do bytové PL nad dveře a 3x 3. stupně v zásuvkách. A to vše již před dvaceti roky!
František Šohajda:
Citace
V minulosti jsem se několikrát stěhoval a měl jsem vlastně jakési putovní stupně 2 a 3. Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Vlastně ani moc nebylo nad čím 1x 2. stupeň do bytové PL nad dveře a 3x 3. stupně v zásuvkách. A to vše již před dvaceti roky!
Nevím, zda se stěhování vyplatí, když životnost varistorů je cca 10 let!
Jak udávají výrobci a kolegové zde.
Jan Hájek:
Citace: František Šohajda 26.07.2017, 10:46
Nevím, zda se stěhování vyplatí, když životnost varistorů je cca 10 let!
Jak udávají výrobci a kolegové zde.
Životnost může být klidně více jak 20 let, ale taky jen pár dnů. Vše záleží na teplotě okolí, počtu špiček, které varistor svede a jejich energii.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana