Je pořizování fotodokumentace rozvaděčů cesta k odhalení výpadků jističů?

(1/2) > >>

Hezi01:
Citace

V souvislosti s častým vypadáváním jističů v domě je nutné pořídit detailní fotodokumentac i bytových rozvaděčů ve všech bytech.

Má otázka zní zda na to mají právo? Není to jen záminka?

Domníval jsem se, že na vstupu do bytu jsou ty jističe proto, aby si každý byt nemohl přetěžovat el. síť jak chce, ale jen do hodnoty vstupního jističe. (v mém případě 3x25A) Nevím jaký vliv může mít to, co já mám v bytě v 8. patře na byt ve 4. patře. Dokázal by se mi k tomu nějaký "profesionál" vyjádřit? A pokud možno "jednodušším" způsobem. Jsem jen "uživatel" el. energie, žádný "odborník".

Vít Rotrekl:
Když to zjednodušším
 - porucha v jednom bytě by neměla udělat to, že nebude fungovat elektrika v jiném bytě
 - teoreticky ale může nastat stav - velký zkrat - a dojde k tomu, že vypadne pojistka v HDS domu - hlavní domovní skříň, ale to by musela být pecka jak kráva...

Napadají mě otázky..
Kdo jsou ti ONI, co chtějí tu foto dokumentaci?
Co je to za typ bytu - družstvo, SVJ...?
To vypadávání se děje nějak náhodně nebo pravidelně při nějaké činnosti?
V jakém stavu je celkově elektroinstala ce?

Jiří Schwarz:
Tím jističem v domě je myšleno nějaký hlavní přívod pro dům?
Pokud vypadává jistič od konkrétního okruhu, je třeba hledat závadu nejprve na tom okruhu, pak snad i na jističi...
Pokud vypadává nějaký hlavní jistič, ale jističe "za ním" nevypadávají, nedá se vyloučit, že je poněkud podceněn souběh odběrů, odborně se tomu říká soudobost, a jde o to, že se předpokládá, že v jednom okamžiku nebudou všechny jističe zatížené proudem blížícím se jmenovité hodnotě.
Dejme tomu, že budete mít přívod, na tom 8 odběratelů, každý bude mít jištění 3x25A. "Nikdo" nebude přívod dimenzovat na 3x 200A, ale možná někde kolem 60%,  pokud to bude "šetřílek",  tak to vecpe do 3x 100A.
Jenže se může stát, že se sejdou takové odběry, že tam poteče víc. A může to být jen v jedné fázi, třeba by pomohlo jiné rozdělené zátěže.

Ale to "fotka" neukáže, to je o měření a o spolupráce odběratelů.
Ale fotky mohou naznačit jak tam proti "stavu z doby projektu nebo kolaudace" přibývají okruhy pro myčku, troubu, indukční sporák...

Patrik Mlynar:
Majitel bytu je zo zakona povinny umoznit vstup spravcovi alebo zastupcovi vlastnkov alebo poverenej osobe za ucelom zistenia alebo odstranenia poruchy - plati na vsetko ; voda / plyn / elektro / stavebne zasahy ....

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Patrik Mlynar  12.07.2017, 18:11

Majitel bytu je zo zakona povinny umoznit vstup spravcovi alebo zastupcovi vlastnkov alebo poverenej osobe za ucelom zistenia alebo odstranenia poruchy - plati na vsetko ; voda / plyn / elektro / stavebne zasahy ....

Ne, není. Můj byt, můj hrad.

Jediný případ, kdy do bytu musíte pustit složky státní represe je přímé ohrožení nebo jako majitel zbraně, který je v podezření, že by jí vlastnit neměl. Jinak nemá nikdo právo vám do bytu vstoupit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana