Už někdo narazil na solární tašky?

(1/3) > >>

Zdeněk Friedrich:
Narazil jsem na, pro mě zatím neznámou věc a to solární tašky. Zajímalo by mě, jestli už to někdo měl v ruce nebo s tím má dokonce vlastní zkušenost. (ssur)

Lukáš Rotrekl:
Dost zajímavý češtin, ale jinak jako nápad určitě dobrý.

Jirka Š. Svejkovský:
Zajímalo by mě, jak maj vyřešený servis. Jinak, nápad dobrý.

J Lhava:
V něčem takovémto osobně vidím budoucnost. Využít tímto jinak nevyužitou plochu střechy, doplněné případně soláry v oknech (které současně mohou fungovat i jako izolace proti přehřívání interiéru),  doplněné v objektu "malou" baterií pro vykrytí výkyvů výroba-spotřeba. Nedávno mi jeden erudovaný odborník vyprávěl, že budoucnost těchto domovních baterií se dost spatřuje i v tom, že vyjeté akumulátory z elektromobilů jsou po recyklaci ještě bohatě využitelné právě pro takovéto použití v domech.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Hlavatý.  14.07.2017, 20:12

V něčem takovémto osobně vidím budoucnost.
Já nikoli. Myslím si, že takovéto řešení,  kdy technické zařízení má vypadat jako něco jiného, má vždy horší technicko-ekonomické parametry, než zařízení konstruované optimálně na funkci. Takže to jistě bude mít své místo tam, kde náklady nehrají až takovou roli, a prioritu má estetika - památkově chráněné objekty apod. Mainstream ale půjde jinudy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana