Je možno osadit do vlastní domácnosti rozvaděč, s krytím po otevření < IP40?
Miroslav Revús:
Na základe §2, odsek 2, písmeno b) by som to ukecal, mám živnosť usídlenú vo vlastnom byte, tak ako väčšina živnostníkov. :)
Ale nie je nič jednoduchšie, ako dodržať požiadavku na normu (krytie rozvádzača IP2XC) a nemusím nič ukecávať.
Maroš Klein:
Citace: Miroslav Revús 17.07.2017, 13:22
Na základe §2, odsek 2, písmeno b) by som to ukecal, mám živnosť usídlenú vo vlastnom byte, tak ako väčšina živnostníkov. :)
Ale nie je nič jednoduchšie, ako dodržať požiadavku na normu (krytie rozvádzača IP2XC) a nemusím nič ukecávať.
No, neukecal. :)
Adresa živnosti na domácej adrese nie je adresou prevádzky, teda pracoviskom elektrikára. Ani keď budete doma písať správu.
Ale ak chcete byť elektrikárom aj doma, ohláste svoj byt na príslušných úradoch ako oficiálnu prevádzkareň.
Až potom zažijete kolotoč od životného prostredia, manželky, susedov, cez hygienu až po otváracie hodiny na byte. Až to ustojíte, budete mať čo ste nechcel. ;)
Ale už som sa stretol aj s názorom, že ak živnostník oslavuje doma 50-ku, tak sa na neho vzťahuje §2, ods.2, c.
Za mňa teda radšej fľaša dobrého vína v obývačke na stole bez obavy porušenia zákazu používania alkoholu na pracovisku a na chodbe rozvádzač podľa STN EN 61439-3. :)
Miroslav Revús:
Citace: Maroš Klein 18.07.2017, 06:50
Za mňa teda radšej fľaša dobrého vína v obývačke na stole bez obavy porušenia zákazu používania alkoholu na pracovisku a na chodbe rozvádzač podľa STN EN 61439-3. :)
Veď toto je to najjednoduchši e a aj najsprávnejšie riešenie.
Každé obchádzanie minimálnych bezpečnostných požiadaviek prináša iba zbytočné a drahé následné opatrenia.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana