FOXTROT lze ovládat i hlasem!
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík 04.07.2017, 06:39
Milan mne předběhl. Myslím, že po návratu z hospůdky by nastal informační blackout. I když UI je dnes na slušném stupni, třeba SIRI česky stále nekomunikuje a na zvuky vydávané z hospůdky svět asi ještě nemá dostatečný výpočetní výkon.
(dance)
Á ještě pro neznalé UOK=universální opilecké kecy.
Ivan Taraba:
No dobrá, ale jak často se vracíte z hospody na šrot? Člověk jde do hospody posedět s přáteli a alkoholem si pouze zlepšit náladu, ne se odrovnat tak, aby se po návratu nedomluvil ani s domácí instalací. Toho bych se nebál.
Na ovládání světla je někdy nejlepší dobře umístěné PIR čidlo v kombinaci se stmívačem. Ovládání ostatních věcí, jako třeba žaluzií nebo teploty klimatizace se v nouzi může vynechat.
Miroslav Minařík:
Napadlo mne, že pro důchodce by takové ovládání nemuselo být špatné.
Když by se do jednoduchých příkazů nastavily příslušné sekvence úkonů ...
To mi smysl dává.
Asi to otestuji na mamince :-)
Jan Franěk:
Myslím že důležíté na tomto vlákně je slovo - LZE
Tedy mám možnost tam kde to uznám za vhodné, čí nějak přínosné, použít tento způsob ovládání. Ještě bych si doplnil že to beru jako dodatečnou možnost, k dalším způsobům ovládání. Neznamená to že to musím použít a tedy všechny stesky o tom že mi můj dům nebude rozumět po návratu z hospody a další, míří trochu mimo.
Osobně to beru jako zajímavou informaci a dost možná to někde i využiju. ALe jak jsem se naučil, nejdříve po odzkoušení u mě doma ;)
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk 09.07.2017, 12:21
Myslím že důležíté na tomto vlákně je slovo - LZE
Přesně tak.
Jde o alternativu hlasem.
Dnes standardně ovládáme elektroinstala ci v tomto pořadí:
dotekovými displeji na stěněklasickými tlačítkypohybovými čidlyvia pc nebo telefonRFID čtečkami
Podotýkám, že to nikdo nepovažuje za nějaký komfort, ale pouze usnadnění ovládání abychom se mohli v klidu věnovat kreativní činnosti. Ovládání hlasem, bych vnímal jako další alternativu, rozhodně ne jako primární variantu. Pokud by hlas selhal, použil bych jiný způsob.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana