Jak získat paragraf 8 bez toho aby se na 6 let někde zaměstnal?
Jan Franěk:
Podle mne je potřeba se na věc podívast trochu jinak.
Už kdysi, ještě s par.6, později 7, jsem měl živnost (při zaměstnání) a protože jsem se pohyboval i okolo zdrojů 230V/12V, bylo nutné mít alespoň par.6, abych s tím směl pracovat jako OSVČ. Ostatně to byl i požadavek k získání koncesní listiny. (jo, v té době to nedostal každý kdo o to požádal :D )
Tedy osobně nevidím problém v případech, kdy se "motám" okolo síťového napětí, třeba opravuji tiskárnu a musím strkat zdroj 230V do zásuvky, abych si k této činnosti vystačil jen s par.6. a to i pokud to dělám jako OSVČ
Ovšem dle současných zákonů toto nelze dopustit, pokud vykonávám přímo dodavatelskou činnost v oboru elektro, například instalace v bytech. Toho lze dosáhnout leda získáním garanta. Osobně jsem o toto byl požádán již několikrát, ale vyhověl jsem pouze v jednom z případů. I já si chci chránit svá záda ;) a velmi si rozmyslím, za koho ponesu odpovědnost a rizika s tím spojená.
Tady jste ovšem na odborném (technickém) fóru a tyto takříkajíc právnické dotazy, by měli směřovat poněkud jinam, prtože jen "státní úředník" má v tom to konečné slovo. Zkuste živnostenský odbor, nebo třeba TIČR, ať se vám k tomu vyjádří.
IM:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 22.06.2017, 12:15
Protože nemáte 6 let praxe potřebných k získání §8, sepíšete s někým, kdo §8 už má smlouvu o zastupování. Pak nic nebrání tomu, abyste získal oprávnění.
:( :'(
Dajin41:
, ve čtvrtek se chystám na zkoušky vyhl. 50 paragraf 8. + TIČR
V tuhle chvíli vlastním pargraf 6 a celkově mám 4,5 roku praxi v zaměstnání.
Chtěl jsem se zeptat jak to funguje s osobou, která se za mě zaručí, abych nemusel mít celých 6let.
Mám kolegu živnostníka s paragrafem 8. Potřebuji od vás napsat jak by měl takový papír se zaručením za mojí osobu vypadat, pokud stačí mít pouze tento podepsaný papír.
(poklona) Dalibor
Jiří_Hrubý:
Sosejte informace http://www.ipodnikatel.cz/Zalozeni-zivnosti/odpovedny-zastupce-pro-zivnost-u-fyzicke-osoby-osvc.html
Dajin41:
Citace: Jiří_Hrubý 26.03.2019, 15:46
Sosejte informace http://www.ipodnikatel.cz/Zalozeni-zivnosti/odpovedny-zastupce-pro-zivnost-u-fyzicke-osoby-osvc.html
(poklona) vám. Toto jsem hledal. Stále mám pocit, že se jedná pouze o smlouvu o zastupování, abych si mohl udělat živnostenský list. Neni zde specifikováno, zda se to dá využít i pro vyhl. 50 Já osobně už OSVČ jsem.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana