Jak získat paragraf 8 bez toho aby se na 6 let někde zaměstnal?
Michalo2:
...tak je to ještě složitější, než jsem si myslel. Zjistil jsem, že živnosťáky na "elektriku" jsou dva 1) Montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení 2) Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačn ích zařízení. Mělo by to být tak, že na 1) je potřeba par.8 + TIČR a na 2) by mělo stačit ukončené vzdělání. Tím pádem pokud si udělá 2) tak běží doba praxe prakticky okamžitě a za nikým nemusí.
Můžete mi to někdo vyvrátit/potvrdit?
Miroslav Minařík:
Citace: Michalo2 27.06.2017, 17:10
P.S. je obyčejná lednička nebo počítač vyhrazené elektrické zařízení?
Žádné ps. toto téma sem nepatří!
Michalo2:
...obávám se, že patří, pokud totiž na níže uvedené lze vydat ŽL pouze s doložením vzdělání logicky se nabízí otázka zda lze provozováním této živnosti získat potřebnou praxi viz.
Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačn ích zařízení
Druh živnosti
Řemeslná
Obsah
Výroba, opravy, instalace, oživování, zapojování a zkoušení nevyhrazených elektrických strojů, přístrojů a elektrické výzbroje, zejména elektromotorů, transformátorů, regulátorů, vypínačů, usměrňovačů, elektrických zdrojů světla, akumulátorů a baterií, přičemž jde o zařízení pracující na střídavém napětí vyšším než 50 V nebo stejnosměrném napětí vyšším než 75 V. Výroba a opravy elektrických spotřebičů pro domácnost. Výroba a opravy elektrických částí kolejových vozidel a trolejbusů, elektrických zdrojů tepla, elektrických silnoproudých regulačních, kontrolních a ovládacích přístrojů a spotřebičů. Provádění revizí a kontrol elektrických spotřebičů. Výroba elektronických výrobků a zařízení spotřební, průmyslové, lékařské a investiční elektroniky, kancelářských strojů a počítačů, připojovaných do sítě nízkého napětí, jejich instalace, opravy, údržba, demontáž a montáž. Přestavba elektronických zařízení, řízení demontáží a montáží investiční elektroniky. Montáž, údržba a servis zařízení pro vysílání, přenos a příjem informací jakéhokoli druhu po vedení radiovými, optickými či jinými prostředky využívajícími elektromagneti ckých vln. Základními skupinami telekomunikačn ích zařízení jsou zejména drátová telekomunikačn í vedení v místních sítích včetně kabelových souborů, drátová telekomunikačn í vedení v dálkových sítích včetně kabelových souborů, kabelová vedení s optickými vlákny v místních a dálkových sítích včetně kabelových souborů, telefonní ústředny včetně příslušných kabelových rozvodů (telefonní ústředny veřejné, pobočkové, zařízení pro datovou síť integrovaných služeb), radioreléová zařízení (analogová, digitální), přenosové systémy (analogové a digitální včetně linkového traktu, výstavba linkového traktu), koncová telekomunikačn í zařízení (telefonní přístroje, záznamníky, dálnopisné stroje, faxy, karty faxové, modemové), kabelové rozvody pro jednosměrné šíření televizního a rozhlasového signálu (společné televizní antény včetně domovních rozvodů, telekomunikačn í kabelové rozvody), rádiová zařízení pro rozhlasové a televizní vysílání (rozhlasové vysílače s frekvenční modulací a s amplitudovou modulací, TV vysílače a převaděče, distribuční rozhlasová zařízení, anténní systémy, vysílače systému mnohabodového, mnohakanálovéh o distribučního systému), speciální telekomunikačn í zařízení (klasické signálové rozvody a zařízení, komunikátory pro poplachové systémy), vysílací a přijímací rádiová zařízení (stanice a sítě pozemní pohyblivé s...
Jirka Š. Svejkovský:
Já v tom rozpor fakt nevidím.
Michalo2:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 27.06.2017, 19:30
Já v tom rozpor fakt nevidím.
...jak to myslíte? Jako že by to tak mělo jít?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana