Jak zakrýt elektroinstalační krabičky ve zdech před omítáním?
Miroslav Minařík:
Citace: Petr Pavlíček 1 20.06.2017, 12:54
... a já budu u každé krabičky čekat a držet jí, než zavadne sádra....?
... předesílám, že domovní instalace mi nikdy nebyly tak blízké jak instalace v průmyslu. Také jsem se domníval, že je lepší upevnit krabice před omítkou. Nedal jsem na varování praktiků. U zedníků opravdu nebylo možné dosáhnout nějaké dohody. Do dnes nechápu proč na rovné zdi může být omítka někde o cm silnější. Dosáhnout kýženého cíle pak stálo hodně úsilí se porvat se zednickou mírou.
A zedníci mne pak dorazili otázkou, že jsem zbytečně spěchal a měl si usadit krabice do reálné omítky a nikoliv do svého snu.
Pavel Horský:
Citace: Petr Pavlíček 1 20.06.2017, 12:54
Například, když udělám sádrové lože do kterého vsadím krabičku, tou krabičkou prostrčím dva, tři nebo čtyři kabely, tak mě ty kabely budou tu krabici šponovat a já budu u každé krabičky čekat a držet jí, než zavadne sádra....?
....a proč? Krabička se zasádruje, sádra vytvrdne a pak se do ní zatáhnou oholené kabely. Na co čekat u každé krabičky? Nasádruji celou místnost nebo několik místností a pak se vrátím a nastrkávám kabely.
Jirka Š. Svejkovský:
Sádra je za pár minut "na šutr", tuhne mi kolikrát už v kelímku. Než vysádruju poslední, je ta první ve zdi už na věky věkův a mohu zatahovat kabely.
Zdenek Hejčl:
Další řešení je, dělat instalaci po hrubé omítce....
Upozorňuji v čerstvé omítce, kramlí se vyškrábne drážka a osadí krabičky.
Já to tak nedělám, ale setkal jsem se s tímto řešením. ::)
Pavel Horský:
Citace: Zdenek Hejčl 21.06.2017, 22:10
Další řešení je, dělat instalaci po hrubé omítce....
Upozorňuji v čerstvé omítce, kramlí se vyškrábne drážka a osadí krabičky.
Já to tak nedělám, ale setkal jsem se s tímto řešením. ::)
Pak se ale nejedná o rozvody uložené pod omítkou, ale v omítce a to je rozdíl. Já v Technických zprávách požaduji vyloženě montáž "pod omítku".
A když bych viděl, jak někdo vyškrabuje omítku kramlí, určitě bych si o takovém "odborníkovi" udělal svůj obrázek, který by s profesionalito u neměl nic společného.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana