Jak správně zapojit zásuvku s chráničem do obvodu sítě TNC?

<< < (2/6) > >>

Štefan Beláň:
Při přerušení vodiče PEN na přívodu do zásuvky bude fáze přímo na kostře připojeného spotřebiče, a v případě dotyku na neživou část dostanete plné napětí. Chránič je v tomto případě vyřazen z funkce! :'(

Proto je nutné za chráničem připojit ochranný vodič (ochranný kolík zásuvky) k místnímu pospojování.

Štefan Beláň:
TO: Fasulis

(jednicka) (poklona)

Tibor Hanko:
Beriem späť, máte pravdu. Prsty boli rýchlejšie ako myšlienka  :D
Keď je to nakreslené, je to jasné.

Pavelka Květoslav:
Beláň and Fasulis

Je to přesně tak jak píšete ,  po přerušení vodiče PEN ztráci chráníč svou funkci ,  připojit kolík/PE k místnímu pospojení by bylo fajn ,  kdyby to šlo  :-\ Budu je pravidělně navštěvovat a kontrolovat stav vodiče PEN :))))) Možná blbá otázka ,  pokud se ten vodič přeruší (PEN) funguje stále tlačítko(tester) ?

To Franěk

Tak jestli můžete ,  tak tam dejte hlubokou krabici ,  jináč se vám to tam bude horko těžko cpát ,  blbá práce  >:( jsem se tam stim páral ,  2x jsem musel krabici přesádrovat ,  ptz jak jsem to utáhnul ,  tak vyjela o kousek ven ,  no a to není pěkný že... stejně mě znovu trošku vyjela ,  ale jen malinko ,  takže akryl ...  o:-)

Jiří Fuksa:
To: Pavelka
Ohledně tohoto zapojení zde opravdu proběhla samostatná diskuze (zkuste vyhledat) a nelze než souhlasit s kolegou Fasulisem a Beláněm.
Zarazilo mě, ale Vaše provedení instalace v rekonstruované koupelně, kdy na jeden obvod zapojíte zásuvku, pračku a světla. Košér by byly již tři samostatné obvody. To se v tom rozpočtu 100 000 Kč na rekonstrukci koupelny nenašlo 5 000 Kč na elektriku dle norem?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana