Jak správně zapojit zásuvku s chráničem do obvodu sítě TNC?

<< < (5/6) > >>

Vasil Ceral:
Poptejte se elektrikářů,ať poradí,hrubou část si udělejte po dohodě sám,a zapojení celku vám elektrikář udělá za slušný peníz.Jen se dohodnout,a vše jde.Vasil.

Pavelka Květoslav:
Pane Vasil

Zapojení celku je pro mě jednoduší ,  čistčí ,  lepší práce ... Nevim proč bych to měl dávat někomu jinýmu aby "vyžral" tu lepší práci ... Vždycky se těšim až tu hrubou instalaci budu mít za sebou (sekání,rovnání,tahání kabelů ,  sádrovat) ...

Miroslav Mišo:
Zapájam sa do diskusie možno i po funuse, ale chcem predstaviť elektrotechnic kej verejnosti iné riešenie, aj keď nebude 100% podla noriem ( viď Belaň ).
Ja osobne používam prenosný prúdový chránič 30mA - výrobca Legrand, ktorý je akousi redukciou zásuvky 1x230V ( napr. aj starého rozvodu TNC na TNS ). U tohto výrobku pri strate napájania na vstupe ( napr. prerušení PEN vodiča ) odpojí i výstup, takže nehrozí privedenie fázového napätia na kostru ( PE ) napájaného spotrebiča bez vybavenia chrániča.
Snáď by toto bolo "lepšie" riešenie v rekonštruovane j kúpelni a p. Pavelka by nemusel tak často kontrolovať zapojenie PEN prívodu.

Štefan Beláň:
Přidám se také s jednou otázkou.

Přenosný chránič znám, a také již léta používám.
Zajímá mne však, jestli fungují všechny ostatní vestavěné chrániče (do zásuvek a vidlic) na stejném principu, tj. při ztrátě napětí (přerušení vodiče PEN) dojde k rozepnutí spínacích kontaktů chrániče?  :-[

Můžete přidat své osobní a v praxi ověřené zkušenosti? ::)

Georgis Fasulis:
To Mišo: Zajimá mě totéž co pana Beláně, navíc mě zajimá ten typ toho přenosbného chrániče. Když jsem jej na internetu hledal, tak byl vždy k mání jen systém Schuko (ne náš kolík). Můžete mi v tom ohledu pomoci?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana