Jak správně zapojit zásuvku s chráničem do obvodu sítě TNC?
Pavelka Květoslav:
To Doshaba
Nejsem brouk pytlík , ono se tady nedá moc radit . Občas to prostě nejde(finance) udělat všechno nově .
Zdenek Hejčl:
Finance ... co by teď stálo pár tisíc za dva roky bude stát víc, protože potom budete muset znova sekat, malovat atd...Takhle by jste to měl jedné vody na čisto a pokoj pár desítek let... Nebo řešit lištami - nic moc, ale dá se udělat. Bezdrátový přenos energie bohužel zatím nefunguje. ;)
Myslím, že na rekostrukci chce jít s rozmyslem a určitou představou a v tom vám pomůže projektant - a dobrý navrhne varianty levnější a dražší. Pak už jen dobře vybrat.
Otakar Dosbaba:
To Pavelka: váš úvodní příspěvek nejprve vzbuzuje dojem, že jste po někom převzal chalupu, kde před tím nešťastně původní majitel spáchal díky výměně obložení pokus o novou elektroinstala ci. Ale poté, poslední odstavec PS: "Zákazník si nepřál...." naznačuje, že nějakým způsobem se snažíte někomu zachránit, co se dá. No a když k tomu připočtu, že se ptáte v sekci laiků...?!? Zkrátka, měl jsem tím na mysli otázku, proč se snažíte vytahovat z bryndy někoho, kdo se neptá odborníků, nepřeje si správně provedenou instalaci a vesele se pouští diletantsky do dalších místností - viz kuchyně? Pokud je "zákazník" někdo vám blízký, pak snad máte zájem i o jeho bezpečnost. Pokud je to cizí zákazník, pak mi jednak nesedí ten úvod v sekci laiků (jak jako laik, pokud jím dle úvodu jste, zhotovujete zákazníkovi elektroinstala ci) a také to, proč se snažíte zachraňovat situaci. Mimochodem, svůj byt jsem také předělával po etapách, tudíž i elektriku jsem nedělal naráz - dokonce rozvaděč a chodba byly poslední v pořadí - a nebyl problém každou předělávanou místnost dotáhnout se vším všudy do konce. Sice je to za cenu drobné újmy v ještě nerekonstruova ných částech z důvodu napojování a smotků kabelů, čekajících teprve na své připojení, ale pořád lepší, než zkopírovat novými prvky způsob instalace 60. či 70. let. A pak si dalších 30 let rvát vlasy.
Pavelka Květoslav:
To Hejčl:
Proč za dva roky ? ??
To Doshaba:
V sekci laiků , ale odpovídaj odborníci , za odborníka se nepovažuju (nedostatek praxe) , ale laik ani brouk pytlík či co nejsem.
Byt bych taky chtěl dělat po etapách , ale to napojování , kvůli tomu sekat v místnostech abych se mohl napojit do krabice a takhle dojít až k rozvaděči,hrozný , ale taky to tak udělám , co se dá dělat když nejsou finance.Chtěl jsem jenom okomentovat to co jsem udělal , z jaký situace jsem vycházel.Prost ě jestli je to dobrý nebo na ho*** . Protože chránič v zásuvce , stim jsem dělal poprvé , tak jsem chtěl vědět jen názor. To že začal předělávat kuchyň , to zase bylo jeho rozhodnutí na poslední chvilku , no prostě takový lidi taky jsou.
Otakar Dosbaba:
Aáách jo, tihle nekoncepční investoři, zbrkle střílející svá rozhodnutí podle momentální nálady a stavu svého měšce. Kdyby alespoň zůstávalo jen u těchto malých zákazníků. Postup, kdy státní instituce musí narychlo do konce roku proinvestovat určitou kolonku, zatímco před tím odmítla koncepční návrh postupné celkové rekonstrukce rozsáhlejšího objektu (Tučně zvýrazněný koncový součet nabízeného rozpočtu všech akcí byl na první pohled vyšší, než od konkurence, zabývající se jen a jen izolovaně dílčí etapou a tak výběrovku vyhrála), je dost častý a ze státní pokladny odčerpává nezanedbatelno u velkou část z našich daní. Co je potom proti tomu nějaký domek, že? :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana