Co připravit RD k budoucí přípojce telefonu/internetu?
Martin Šťastný:
Jak se řeší připojení domu k telefonu pro pozdější použití například internetu?
Našel jsem kabel asi 1x4x0,6 zamotaný do klubka před budoucími základy RD.
Mám pod fasádou připravit krabičku a od ní vést kabel do datového rozvaděče?
Jaký?
Nebo mám ke kabelu dovést přímo od datového rozvaděče kopoflexovou chráničku a kabel se dá v zemi napojit?
Vít Rotrekl:
Zkuste na místo dostat technika O2, nebo čí je ten kabel. Ten vám sdělí jaké jsou jejich podmínky pro umístění přípojného bodu.
Tipnul bych si, že budou chtít někde co nejblíže vstupu, myšleno vniknutí kabelu, do objektu předávací místo. Tam bych osadil vhodnou krabici KO 100 KA/KO 125 KA E. A z ní vhodně dimenzovaný husí krk do datového rozvaděče.
Určitě není od věci i přemýšlet nad tím, že třeba v budoucnu půjde zemí do domu i například optická datová linka, nebo jiným způsobem dotažený data po kabelu...
Zdeněk Friedrich:
A nezapomenout na nějakou barevnou krabičku. ;)
http://www.dehn.cz/cs/ochrany-pro-informacne-technicke-site
Martin Šťastný:
Taky bych to viděl na větší krabici a chráničku. Ještě mám dotaz který je taky spíš na technika O2 ale třeba z praxe budete vědět. Dá se kabel odkopat samozřejmě náležitě opatrně jelikož je samozřejmě veden pod páskou a cihlou spolu s dalšími, vytáhnout o 2 m zpět ve směru zpět k ústředně? Tím pádem budu mít přípojku kolmo přímo k.datovemu rozvaděči. Samozřejmostí je pak zpětné položení cihel a výstražné pásky.
Vít Rotrekl:
Nemel by v tom byt problem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana