Nevyhořím s prodlužovacím kabelem dlouhým 200m?
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec 12.06.2017, 20:14
Spíše bych si tipnul mech.pevnost při spuštění ze střechy a pod.
To bych nemyslel. Ani 20m šňůra 3x1,5 to dlouhodobě nepřežije.
Milan Hudec:
Ono ustanovení o 50m je stařičké a bylo by zajímavé slyšet z jaké tehdejší zkušenosti vzešlo.
Jan Franěk:
Problémem je malý průřez a velká délka těchto prodloužení. Na konci vzniká příliš velký úbytek napětí a ochrany nemají šanci na včasné vypnutí.
Osobně mám zkušenosti s mnoha prodlouženími i okolo 200m s tím, že na konci jsem měl zátěž celkem běžně 18-20kW na fázi. Často se tahalo i 3-5x 125A/3F od 50-150m. V drtivé většině bylo napájení z pojízdných generátorů. Ty byly přizeměny a opatřeny chrániči. Ovšem občas jsem narazil i na obsluhu, která měla vyřazený proudový chránič :( .
Snažili jsme se umísťovat zdroje co nejblíže to bylo možné, ale někdy nám to prostě neumožnily místní podmínky, nebo hluk z generátorů.
Asi nemá cenu se bavit nad tím že koncovky těchto prodloužená jsou velmi kvalitní, stejně jako použité kabely s dostatečnými průřezy a ta prodloužení navíc bývala pod stálým dohledem a kontrolou. O podrobnostech nemá asi cenu psát.
I proto jsem psal o zapůjčení kabelů, protože je poměrně dost půjčoven, kde je možno zapůjčit si jak světla, audio a video techniku, nebo kabely na prodloužení, včetně generátorů od 2kW které odnesete v ruce, po třeba 150-200kW generátor na vlastním podvozku.
Osobně bych problém tazatele řešil právě tím malým generátorem a jedním "bubínkem" tak, aby nerušil hlukem přímo vedle ohně.
Václav Třetí:
Teď je otázka, zda by nebylo lepší použít místo elektrické lednice box se suchým ledem a místo reprodukované hudby přinést kytaru. Většinou se lidi daleko víc baví a vzpomínky bývají dlouhodobé.
Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí 13.06.2017, 07:13
Teď je otázka, zda by nebylo lepší použít místo elektrické lednice box se suchým ledem a místo reprodukované hudby přinést kytaru. Většinou se lidi daleko víc baví a vzpomínky bývají dlouhodobé.
Jednou jsem z opravdu veliké dálky zahlédl vystoupení Evy a Vaška. Byl to pro mne tak silný zážitek, že mi dodnes tiká levé oko, několikrát za den sebou neřízeně škubnu a když si vzpomínku hodně přiblížím, musím se obléknout do plen. A já si říkal, že jsem chtěl jít na Iron Maiden. Proč já jen dal na doporučení kolegy?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana