Za jakých okolností připustíte jistič přímo ve sprchovacím koutě?
František Tuček:
HROBAŘ: Kdy je jistič s krytím IP2x umístěný ve sprše bezpečný?
Jistič přímo ve sprchovacím koutě! To je jako sprchovat se v rozvaděči. Na ortodoxního školitele tuzemských předpisů musí přicházet mrákoty. Ale buďme v klidu. Tyto fotografie nejsou z našich končin. A v zemi odkud pochází se nad takovým provedením nikdo nepozastavuje. Tedy kromě příchozích cizinců z nerozvojových zemí ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Za jakých okolností připustíte jistič přímo ve sprchovacím koutě?
František Janeček:
Mohu vás ubezpečit že podobné vrahoviny byste nalezl i v naší, "rozvinuté" zemi.Před nějakými deseti lety mi přinesl jeden pán sprchovou hlavici prakticky stejnou jako máte na fotce.Stejně krátký kabel s koncovkou, takže se pro použití předpokládala zásuvka ve sprcháči.Nebyl o to na žádné malé napětí ale na 230VAC.Uvnitř byla holá spirála přes kterou měla téci voda.Koupil si to na tržnici.Výrobe k byl z Turecka.Jak to má připojit, když to má tak krátký kabel?Může to být přes prodlužovák?Kabel jsem mu zkrátil ještě víc a poslal jsem ho s tím do koše. :D
Pokud to mohl koupit on , věřím že na tržnici neměli jen jeden kus a určitě to někde nějakému kutilovi, sebevrahovi, na nějaké chatě funguje. ;D
Jiří_Hrubý:
Většina bývá na 120V, někdy i s příkonem přes 5kW.
Ale zase někteří výrobci dodávají kvalitní instruktážní video...
Martin sediiik:
Hustý... :-\
Zakroutit dráty, poopravit rozvaděč a hotovo. A ještě hezky nasměrují kameru na svorku pro uzemění...kter á...ano, zůstane nezapojena.
Být to v ČR, jde o slušný návod k vraždě... :-[
Fuk Tomáš:
Kam by taky tu zemnicí svorku připojoval, když z rozvaděče vedou jen LINIA POSITIVA a LINIA NEGATIVA >:D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana