I ohřívače vody lze ovládat mobilním telefonem

<< < (3/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Den začíná tak, že mě mobil probudí. Je fakt chytrý, ze senzorů co mám v chytrých hodinkách pozná, jestli jsem fakt probuzený nebo ne.
Aplikace, která spolupracuje s mým smart kartáčkem mi ušetří spoustu času při čištění zubů.
Na parkovišti je auto nastaveno na můj metabolizmus, smart software se o to postaral, mohu vyjet do práce.
Telefon mě průběžně informuje o dopravní situaci, meteorologický ch podminkach, náladě a hlavně poloze mého šéfa.
Vstupuji do kanceláře a koukám, něco se děje . U stolu sedí několik kolegů. Něco řeší v mobilu, zmateně gestikulují. Kontroluju zprávy  na právědnes..  404! Nejstraštnější číslo  co znám! Volal hotline operátora. Nic. Žádný signál. Žádné 4G, ani EDGE, prostě NIC. Naprosté digitální ticho. Všímám si, že na monitorech skákají bubliny s informací o potížích s připojením.  Za mnou se něco děje. Někdo křičí "Franta skočil z okna!" 
Rychle něco vygůglit!  Vlastně moment......!

Martin Červený2:
Hlavně aby jim v tom dražickém zázraku nehořely fastony, už jsem jich pár vyměňoval  ::)

Jan Franěk:
Citace: Martin Červený2  08.06.2017, 20:14

Hlavně aby jim v tom dražickém zázraku nehořely fastony, už jsem jich pár vyměňoval  ::)

Tak to mě dostalo  (jednicka)  výstižné a trefné. Občas řeším stejný problém

Martin H.:
Citace: Redakce portálu Elektrika.cz  06.06.2017, 08:02

Jedinečný algoritmus dokáže ušetřit minimálně 15% nákladů na ohřev teplé vody.

Odkiaľ sa berie tá úspora 15+ %?

Z popisu zariadenia predpokladám, že voda v bojleri v čase odpozorovanom automatom nebude plne ohriata, aby sa znížili tepelné straty.

Podľa tabuliek treba cca 6kWh na zohriatie vody pre dvoch ľudí na deň. Cca 1 až 1,5 kW sú tepelné straty bežného bojlera, tiež za deň. Úspora 15% je viac ako polovica všetkých strát. Väčšinu dňa nebude teda v bojleri teplá voda?

Jan Franěk:
Citace: Martin H.  10.06.2017, 10:56

Odkiaľ sa berie tá úspora 15+ %
, .............. ..Väčšinu dňa nebude teda v bojleri teplá voda?

Ale to víte že bude  ;)  Ovšem tepelné ztráty porostou spolu s teplotou vody. Samozřejmě nevím jakého použili u tohoto bojleru algoritmu a jestli opravdu půjde o 15% úspory. To je dotaz přímo na výrobce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana