Kde všude se nachází "umývací prostor" dle ČSN 332000-7-701?

<< < (4/4)

H:
No jo, 33 2130 ed. 2 je pro objekty bytové a občanské výstavby.
Já se v tomto případě pohybuju v průmyslu  :-[

Rozmahel Vladimír:
Ano, ale umývadlo je všude stejné a jeho využití taky. Pokud se tedy nejedná o něco spešl.
Kanceláře jsou taky v továrně a provádí se dle jiných požadavků než výrobní prostory.

H:
Citace: Jan Hlavatý  16.10.2010, 14:08

Vztahuje se tato norma i na jakýkoli mycí box v průmyslovém provozu?

Chjo, neptám se ani na umyvadlo, ani na kanceláře v továrně ...

Rozmahel Vladimír:
Původní dotaz zněl na umývací prostor, tak jsem přehlédl váš detail.  (wall) Myslím si, že zde uvedená definice umývacího prostoru je určena k "hygieně osob". Mycí box ve Vašem případě musí řešit poždavky zejména dle vnějších vlivů, AD5, atd... V takové místnosti kromě osvětlení nemá el.instalace moc co dělat. Krytí, bezpečné napětí...
Podobné zařízení pro lidi by snad mohlo být u Skotských střiků.  :D
http://www.k.studanka.cz/procedury-lecba/procedury-typ/skotske-striky-9/
 Snad kolega Novák.

Jiří Bilík:
Citace: Kamil Novák  03.02.2010, 22:35

Je tato zásuvka špatně ?
Objekt rekonstruován v roce 2004, kdy ještě platila ustanovení o umývacích prostorech, úklidová komora s výlevkou, zásuvka v krytí IP 44, není napojena přes RCD.

Docela rád bych se vrátil k tomuto obrázku. Zásuvka je na boční stěně. Definice boční stěny moc neuvažuje. Takže od čeho byste se odpíchli? 20 cm od výlevky? A pokud půjdu před přední hranu výlevky, tak kam?
Berme to hypoteticky, mě se to tam nelíbí vůbec, ale pokud budu hledat řešení, rád bych věděl, od čeho se odpíchnout. Přirozeně mi příjde nejšťastnější dodržet 120 cm od země.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana