Musí mít pračka a sporák každý samostatný jištěný obvod?

<< < (3/6) > >>

Henryk:
1. Ano sporak s el. troubou. Jmenovity prikon trouby 3,2kW. A to svetlo je prijatelne nebo ne? Ze skladby vety to vypada spise na "neprijatelne".

2. Me taky ne.

3. Navic v navodu je psano, ze aby bylo zapojeni v souladu s normou, tak musi mit svuj okruh.

4. V tom mate pravdu, jedna velka chyba, projekt neni, nikde neni nic napsano jak ma byt. Pozadavek nebyl udelejte to nejlevneji. Dostal jsem cenovy odhad, ktery nebyl nizky, rekl bych stred. Nejhorsi na cele situaci je, ze stacilo pouze natahnout o par metru kabelu vice. Zadny jiny problem, nic, jen trosku casu navic. Netusil jsem, ze je dobre stat odbornikovi za zady a rikat mu jak to ma delat. Pouceni pro priste.
Revizak - tak nejak. Z principu by si RT mel klient objednat sam. Opet pouceni pro "nejake priste".

Jan Franěk:
Citace: Henryk  26.05.2017, 11:56

Opet pouceni pro "nejake priste".

Pokud jste někde v mém okolí, nic jim už neplaťte a já vám ochotně pomohou s reklamací vadného díla.
Tedy například K. Hora, Kolín, Praha a okolí.

Jinak souhlas s kolegama. Je to hnus a vy na výsledku máte i svůj nemalý podíl. Bohužel.

Maroš Klein:
Citace: Pavel Horský  26.05.2017, 11:42

... On je revizní technik a revizní technik...
V podstate sa rozdeľujú do dvoch základných skupín:
Schopní a schopní všetkého. :)

Pred cca 5 rokmi som pri revízii vežiaku narazil na zopár pôvodných 15 - 17A IJV pred elektromermi v 3-izbových bytoch. Normálne domácnosti, a div sa svete, dovtedy si nesťažovali.  8)
To nie je návod, len reálna hranica zo života, čo ešte môže fungovať, aj keď podľa dnešných predpisov už "zle" zapojené. :) Okruhy z rozvádzačov v bytoch štandardne rozdelené podľa PD v čase výstavby.

Henryk:
Pavel Horský: Ja si taky myslim, ze by se normy mely dodrzovat. A ne proto, ze to je nekde napsano. Ale proto, ze to ma smysl.

RT mel nazor takovy, ze to dle bezpecnosti je v poradku a nicemu to neodporuje. Ale sam uznal, ze takto to neni dobre reseni a sam by to takto neudelal.
RT to ma trosku tezke, cimz ho nechci za zadnych okolnosti omlouvat. Nekdo si ho najme, zaplati mu a on ma "pospinit" sveho  zamestnavatele ze to udelal spatne? Asi je celkove rozumnejsi najmout si RT sam a pak  bude revize objektivnejsi.
Jen stale nechapu funkci RT, kdyz muzou byt i takovi kteri potvrdi nevyhovujici zapojeni. Nejaka namatkova kontrola v realnem baraku, zda chyby najde nebo rekne ze je vse v poradku?

Jan Franěk: Moc vam  (poklona)  za pomoc, to se dneska jen tak nevidi. Ale jsem mimo vasi oblast. Nicmene se zda, ze kdyz jsme zacli kricet (myslim obrazne) tak dojde k naprave. Mam informace, ze se maji elektrikari znovu dostavit. Tak snad to klapne.

Ano mam na tom podil. Neomlouva me to, ale byla to moje prvni vetsi akce a odnesl jsem si spoustu zkusenosti, co uz nikdy nedelat.

Maroš Klein: :))

Henryk:
Jeste me tak napada k mereni impedance poruchove smycky. Logicky by se mely premerit vsechny okruhy a to v koncove zasuvce. Jak to probiha v praxi? U nas si vybral vzdy 1 zasuvku v mistnosti a koncove to nebyly.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana