Věříte v plošném spoji víc konektoru nebo pájení?
Milan Hudec:
Citace: Milan Hudec 15.05.2017, 09:38
V článku je uvedeno že základna je připájená.
Omluva, ona rozvitá věta v článku zavání křížovým výkladem a já vybral ten nesprávný.
Miroslav Minařík:
Když jsem to uviděl poprvé, že se to do plošňáku zasune a cvak, tak mne polila vlna nedůvěry, ale certifikace na německé železnice je jiný argument.
Václav Třetí:
Bezolovnatý cín je křehký a nesnáší nízké teploty (pod bodem mrazu), před časem jsem viděl pokus se zmraženou deskou osazenou SMD součástkami. Po klepnutí o stůl povolilo osazovací lepidlo i cín a část součástek se uvolnila a opadala.
Pájení eutektickou pájkou Sn60Pb40 je podstatně kvalitnější.
Přímé konektory, kde jednu část spoje tvoří přímo deska s postříbřenými nebo pozlacenými ploškami, jsou známé již mnoho let, i TESLA je dělala a některá jejich provedení nebyla špatná. Vývoj jde dále, takže uvidíme...
Jan Bocek:
Rozvoj technologie je neuvěřitelně rozšiřuje.
Když se objevily první bezšroubové spoje Wago, tak jsme na to koukali, ale až se člověk naučí zvládat technologické postupy k tomu nutné, tak to rychle přijme.
Kvalita spoje a jeho přechodového odporu je daná především plochou a tlakem. Jaký je rozdíl mezi zásuvným konektorem a "konekci" mezi kontakty a plochou DPS? Jen v technologickém zpracováni.
Systém konektorování dílů byl již vymyšlen během II. světové války. Je na příklad zajímavá kniha Radiotechnika za druhé světové války vydána 2016, autor Miroslav Horník. Vedla k tomu snaha jak rychle montáže z odzkoušených dílů, tak diagnostika při poruše. Je faktem, že DPS již byly používány během války, ale pokovené otvory přišly až v roce 1960. V měřících přístrojích používal Schlumberger DPS s pozlacenými ploškami jako konektorové nože. Tyto spoje neměly poruchový stav i po mnoha létech.
Myslím, že Phoenix Contact se velice rychle uplatní v průmyslové automatizaci.
Zajímavá je i nabídka katalogu v papírové formě. Dobrá prezentace, potěšila.....
Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz 15.05.2017, 09:38
... pokud se někdo inspiroval "bezšroubovou" technologií a nyní chce něco podobného zkusit při "pružném" nepájeném spoji mezi konektorem a Cu fólií na DPS, nemusí to být špatné ...
Ovšem zde se nejedná o kontakt mezi konektorem a Cu fólií, nýbrž o kontakt mezi konektorem a prokoveným otvorem - což u běžných DPS je pokud vím cín, kterým je prokovený otvor pokryt. Existují i zlacené, tam bych tomu věřil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana