Kybernetická revoluce aneb Průmysl 4.0 v praxi
raj:
Pánové,
vřele doporučuji zvednout zadek, strávit "příjemných" 10 hodin v letadle a do Číny příp. Jižní Koreje (létá přímá linka z Prahy do Soulu) zaletět a vidět vše na vlastní oči.
Tam by vás ta hospodská filozofie velmi rychle přešla.
Miroslav Minařík:
Citace: Zdenek Rajmont 15.05.2017, 16:14
Pánové,
vřele doporučuji zvednout zadek, strávit "příjemných" 10 hodin v letadle a do Číny příp. Jižní Koreje (létá přímá linka z Prahy do Soulu) zaletět a vidět vše na vlastní oči.
Tam by vás ta hospodská filozofie velmi rychle přešla.
Zdeňku, buď konkrétní. Čím nás tam překvapí? Překvap mě (cryi)
Ptám se proto abych věděl, čeho si tam mám všimnout, co mi uniká.
raj:
Průmysl 4.0 v "místním" podání je jen žvanění o obyčejné automatizaci.
Nicméně se nejedná jen o technickou záležitost, ale do značné míry i sociologickou, politickou a ekonomickou.
Do doby průmyslu 4.0 je ještě hoooodně daleko.
Plně automatizovaný systém výroby a distribuce se promítne do běžného života lidí, jako další dny pracovního volna, státní platy a s tím spojený nový společenský vývoj, včetně změny společenských systémů a s tím logicky související změny v ekonomice.
a vlastnictví.
V zemích východní Asie takovéto změny již pomalu probíhají, dík zcela odlišné mentalitě tamních lidí.
Změny jsou zatím nepatrné, nicméně kontrast s naší "zaprděnou" kotlinou je obrovský.
Jan Franěk:
Nedávno jsme probírali možnost nákupu aut v automatu. Někde už to funguje, i když jen co se ojetých aut týká ;)
http://www.auto.cz/v-singapuru-lze-luxusni-vuz-objednat-v-automatu-106567?utm_source=facebook&utm_medium=dave
Maroš Klein:
Podobnú zábavku som si užil pred dvoma rokmi vo švajčiarskom Luzerne.
Priemysel 4.0 je dnes realita síce v plienkach, ale určite patrí k vývoju ľudstva.
Ešte dlho predlho však nebude fungovať bez svojho najzastaranejš ieho prvku ktorý ho dnes síce najviac poháňa, ale ktorý sa časom môže stať paradoxne jeho najväčšou brzdou.
Peniaze, peňeži, peníze. :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana