Jak se prakticky realizuje přívod do sklepní koje v panelovém domě?
LukasIllek99:
Díky za informace. Samozřejmě chci nechat udělat vše legálně a se souhlasem. Hlavně mě zajímá, jak se postupuje. Jestli se nejdřív musí oslovit společenství vlastníků, potom dodavatel elektřina v mém případě PRE kvůli elektroměru atd. Také by mě zajímalo na kolik by to vyšlo. Jde mi o to, že bych si chtěl ve sklepě udělat se synem malou dílničku. Uvažoval jsem také o napáejení z trakční baterie a měniče napětí. Což by mě vyšlo na cca 5000,- kč.
František Šohajda:
Citace
Zajímalo by mě jak fyzicky probíhá přip. montáž rozvodu eletřiny do sklepní koje.
Asi před 15 lety jsem takové kóje napojoval-spíše dělal osvětlení do kójí.
Napojil jsem to do krabice osvětlení chodeb u kójí. Do každé kóje jsem zalištoval vypínač a osvětlení.Pak SBD nechalo podepsat majitele kójí že žárovka (tehdy nebyla LED) bude max 60W.(Dle watáže světla)
Dělám tam i revize a vyčuraní nájemníci (někteří) už si udělali svépomocí i zásuvky a takjsem to napsal do RZ!!Zákaz zásuvek.
Je to měřeno ze sklepního elektroměru a rozpočítavají to na jednotlivé byty každému stejně.
Rozvodak:
Citace: LukasIllek99 29.04.2017, 11:10
Díky za informace. Samozřejmě chci nechat udělat vše legálně a se souhlasem. Hlavně mě zajímá, jak se postupuje. Jestli se nejdřív musí oslovit společenství vlastníků, potom dodavatel elektřina v mém případě PRE kvůli elektroměru atd. Také by mě zajímalo na kolik by to vyšlo. Jde mi o to, že bych si chtěl ve sklepě udělat se synem malou dílničku. Uvažoval jsem také o napáejení z trakční baterie a měniče napětí. Což by mě vyšlo na cca 5000,- kč.
Samozrejme ze nejdriv musite na SVJ, budete ty kabely tahat pres spolecne prostory!
Levneji by nejspis vyslo poddruzne mereni z domovniho elektromeru. Zvlast jestli jste vetsi panelak a mate nevyuzity elektromer pradelny, nebo vytahovy s deionem. Ty vetsinou jsou umisteny v prizemi nebo suterenu.
Jinak byste musel udelat patricne upravy v elektromerovem rozvadeci na vasem patre. Tzn. v merene casti rozjistit byt a dilnu, protazeni kabelu stoupackou a nechat opetovne zaplombovat. To vsechno neco stoji.
Otazkou je, jaky vykony tam potrebujete. Jestli staci 1x1f zasuvka + svetlo, nebo vetsi pocet zasuvek, osvetleni a 3f zasuvka.
Dal bude treba revize na danou instalaci, pripadne na zaplombovani stoupacky.
Taky je dost mozne ze SVJ bude chtit aby to delal nekdo od nich, kdyz se bude jednat o poddruzak.
Rozvodak:
Nebo posledni moznost, zazadat o no novy elektromer PRE. Ten umistit v tesne blizkosti nebo v stavajicim elektromerovem rozvadeci, na chodbe v prizemi nebo suterenu, zalezi kde je tem prvni RE.
Tam mate zase naklady za rezervaci prikonu, upravu skrine nebo montaz solo RE, vychozi revizi a prihlasku pro PRE. Cely to musi provadet spolupracujici partner nebo osoba, co ma patricne opravneni od PRE.
Tak uvidite, jak budete uspesni v jednani s SVJ.
Vít Rotrekl:
Pokud se pán chce vlézt do +- 5.000Kč, tak nový OM může rovnou zapomenout. :)
Ano jsem toho názoru, že zajít za "styčným důstojníkem" z SVJ a s ním se domluvit za jakých podmínek to je možné ze společné spotřeby napojit.
Profi řešení od někoho kdo tomu rozumí považuji za samozřejmé.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana