Aká je prúdová zaťažiteľnosť uložených káblov vo zväzku?
Petr Doležal:
Ne, že by to byla jediná firma, ale já navštívil www.oez.cz a ze stránek jejich podpory jsem si stáhl zdarma prgm SICHR a v něm je vše.
Pro demoverzi (tuším že nelze tisknout a ukládat) se nemusíte ani registrovat. Vlastní registrace však trvá pár minut. Vřele takovéto prgm doporučuji, autoři tam soustředili nepřeberné množství databázových údajů nejen o svých přístrojích, ale i kabelech, transformátore ch, o uložení a pod. Také to hlídá tolik parametrů, které si při ručních výpočtech nedokáži ani představit.
Petr Doležal:
Ještě jsem pro ilustraci nadefinoval jakési hodnoty uložení kabelu. Zkontrolujte si ty navolené tečky, zda jsou správné. Teplotu okolí jsem dal odhadem vyšší (pro kuchyň a nevětraný podhled), možná by měla být ještě vyšší (léto).
Ale už i tak je vidět rapidní snížení proudové zatižitelnosti :'(
Jaroslav Hasala:
V reálu to nebude tak "horké" :)
Dost se dá čarovat se soudobostí, limitující je např. velikost jističe před elektroměrem.
Petr Doležal:
Jasné, byla to jen ilustrace o možnostech zadávání uložení. Proto jsem uváděl potřebu např. SICHRu pro různé laborování při detailní znalosti podmínek instalace. Můžeme snížit počet kabelů ve svazku, protože všechny nehřejí (i když brání ochlazování), můžeme trvale zatížené kabely ze svazku "vymístit" apod. Na dálku se to prostě nedá určit
Henrich Lichtner:
Ďakujem vám za vaše postrehy, skúsim ten program Sichr.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana