Co nám přináší/mohla by přinést, nová ČSN 33 2000-6 ed.2?
Jan Franěk:
Tak že kvůli ochraně osobních údajů nebudeme do revize uvádět kde byla revize provedena, pro koho byla provedena a pro jistotu ani datum ;D ;D nebo moje RT číslo. To bude mít fakt váhu ;D
No tak. Ještě tu o Sněhurce. Sakra. Právě jsem prozradil její jméno (dance) A kdybych řekl že bydlí v chaloupce u trpaslíků, Sakra. Prozradil jsem i bydliště. A sakra. Píšu o ní jako o ní. Tak znova. To Sněhurka bydlí kdesi.
Myslím že je kolem toho zbytečná hysterie.
Miroslav Revús:
Čaká nás zaujímavá budúcnosť. (zle)
Citácia zo stránky GDPR.cz:
Osobní údaje jsou ve stávající směrnici z roku 1995 i v GDPR definovány jako veškeré informace vztahující se k identifikované či identifikovate lné fyzické osobě.
Mezi obecné osobní údaje řadíme jméno, pohlaví, věk a datum narození, osobní stav, ale také IP adresu a fotografický záznam. Vzhledem k tomu, že se GDPR vztahuje i na podnikající fyzické osoby, řadíme mezi osobní údaje i tzv. organizační údaje, kterými jsou například e-mailová adresa, telefonní číslo či různé identifikační údaje vydané státem.
S GDPR dochází také k rozšíření definice osobních údajů. Nově sem spadají i technické parametry jako e-mail, IP adresa nebo tzv. cookie v zařízení uživatele. Nová je kategorie tzv. genetických a biometrických údajů, jejichž zpracování bude podléhat přísnějšímu režimu.
Největším strašákem se pro mnohé stane oznamovací povinnost v případě narušení bezpečnosti údajů. Už by se tedy nemělo stávat, že se o kauzách masivních úniků osobních dat dozvídáme až s odstupem několika let, jako se stalo např. v kauze společnosti Yahoo. Nově bude muset zpracovatel ohlásit únik či ohrožení zabezpečení osobních dat Úřadu pro ochranu osobních údajů nejpozději do 72 hodin od okamžiku, kdy se o incidentu dozvěděl. V některých případech bude muset také informovat osoby a subjekty, kterých se únik týkal.
Miroslav Revús:
Citace: Jan Franěk 06.04.2018, 08:14
Tak že kvůli ochraně osobních údajů nebudeme do revize uvádět kde byla revize provedena, pro koho byla provedena a pro jistotu ani datum ;D ;D nebo moje RT číslo. To bude mít fakt váhu ;D
Uvádzať ich budeme, ale v správe pribudne poučenie o súhlase so spracovaním osobných údajov a podpisy dotknutých osôb.
Jan Franěk:
Citace: Miroslav Revús 06.04.2018, 08:18
Uvádzať ich budeme, ale v správe pribudne poučenie o súhlase so spracovaním osobných údajov a podpisy dotknutých osôb.
No jo. Ale kde teď budu To Sněhurku hledat, když nevím kde je to kdesi?
Začal bych se soustředit spíše na samotnou normu 33 2000-6 ed.2 a co nám přinese.
Jirka Š. Svejkovský:
Ohlašovací povinnosti bych se nebál. Znění takového dopisu bych viděl asi takto:
Citace
Kdosi, kdesi, kdysi provedl cosi v rozporu se zákonem o GDPR.
S pozdravem Někdo.
A ať si s tím úřad poradí, jak umí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana