Je přepěťový stupeň typu 3 lepší než nic?
Jan Pátek:
V tom případě by museli mít problém s vyhořením elektroniky i ostatní pode mnou, protože já jsem na konci větve, vedení v zemi, dům podemnou měl akorát shozený proudový chránič.
Martin H.:
Citace: Jan Pátek 11.04.2017, 11:37
V 00:40 uhodil blesk do transformátoru, který napájí vodárnu města asi 100m vzdušnou čarou od mého domu.
Možno to nebol ten blesk, ktorý vám spôsobil škodu.
Jan Hájek:
Záleží na impedanci vedení, izolační pevnosti Vašich spotřebičů a sousedů.
Zkuste najít cestu od bodu A do bodu B a třeba jim prohodit směr.
Vybavené pojistky u vás mohou být následek zkratu na zařízení.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Pátek 11.04.2017, 11:37
Závěr.: Ohrany typu T1 a T2 by neměli nejmenší šanci zareagovat, maximálně by ochránili zařízení distributora a já bych si musel koupit nové přepěťovky....
To si sám sobě odporujete.
Buďto jste to přepětí změřil a víte, že bylo pod prahovým napětím T2 - pak co byste tedy kupoval nového?
Anebo bylo nad prahovým napětím T2, a pak by T2 taky zareagovala.
Václav Třetí:
Již před delší dobou jsem zde popisoval případ přiškvařené prodlužovačky s vestavěnou ochranou třetí třídy k parketám. Třetí třída nemůže vydržet proudy, které by měly být svedeny svodiči T1 a T2! A také nemá dostatečně dimensované připojení k zemnícímu systému domu.
Jak napsal kolega Hájek, chtělo by to vidět, váš dům mohl být také zasažen tzv. bratříčkem blesku, který uhodil do vodárny. To by mohlo vysvětlit příčinu škod u vás a to, že u sousedů se nic nestalo.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana