Mohu získat revize na TN-C se zásuvkou pro spotřebiče II. ochranné třídy?

<< < (7/8) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  04.04.2017, 13:11

Odkdypak?

Označení CE se neuvádí podle přílohy 2 NV 118/2016 a podle dříve platné přílohy 1 NV 17/2003 a pokud vím, tak žádný předpis nestanovuje použití značky CCZ (nepamatuji se, že bych kdy viděl na zásuvce CCZ). 

Jirka Š. Svejkovský:
O CE jsem nic nepsal,  pouze o CCZ,  což je nepovinné označení povinné  shody výrobku s českými předpisy. Prohlášení o této shodě se samozřejmě vydává.

Radim Strycharski:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  04.04.2017, 07:33

1) vyobrazená zásuvka zřejmě splňuje národně stanovené parametry do 2,5A
2) o čemž nás výrobce nepřesvědčil umístěním značky CCZ na zásuvku nebo alespoň v katalogu, což je v rozporu se stavebním zákonem.

No, značka CCZ je tedy nepovinná a žádný rozpor se stavebním zákonem se nekoná.

Jan Bocek:
CCZ ,  českou značku shody uvedli v zákoně 22/97 Sb. a nikdo se s tím nevěděl rady. Proto vydali NV 179/1997 Sb.,  kde se uvedlo, jak by měla značka CE a CCZ vypadat.  V elektrice se chvíli přešlapovalo a v NV 17/2002 Sb. se již mluví pouze o CE.

Ale ke značce CCZ se uvádí:¨
Označení českou specifickou značkou CCZ podle NV 179/1997 Sb. a ve znění NV 585/2002 Sb. lze použit, pokud se na výrobek nevztahuje harmonizované technické specifikace za podmínek stanovených příslušnými NV. Podle NV 163/2002 Sb. se měla tato značka CCZ užívat hlavně ve stavebnictví. Ta byla novelizována jako NV 215/2016 Sb. jako technické požadavky na vybrané stavební výrobky.

Ve své praxi jsem nikde značku CCZ neviděl.
A jsem přesvědčený, že pro obor elektro se nikdy nepoužila. Zde vystačíme s CE a s dokumentaci o shodě ES. Málo které předpisy pro elektro nejsou harmonizovány.

Novelizovaný zákon 91/2016 Sb. k problematice CCZ se nevyjadřuje

Radim Strycharski:
Citace: Jan Bocek  04.04.2017, 21:20

Ve své praxi jsem nikde značku CCZ neviděl.

Na automatických pračkách je to běžná záležitost. Tady je jeden příklad, jak to nemá vypadat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana