Musím upozornit na závady instalace v části která není předmětem mojí revize?
Josef Křemen:
Jednoduchá činnost - revize bytu na žádost majitele.
Po příchodu jsem zjistil, že jádro a kuchyň je po rekonstrukci a majitel chce pouze revizi zbytku bytu, kde je původní instalace cca z r.1975. Revizi na novou instalaci mu dodá prováděcí firma - ani jsem je neviděl, vše hotovo.
V "mojí" části toho nelze moc revidovat - kontrola 10 ks zásuvek, nějaké světlo, vše v hliníku, změření smyčky, přetažení šroubů.
Ale kouknul jsem se i na novou část:
osvětlení nad sprcháčem ve výšce cca 2 metry - 12 V, ale zdroj napájení světel v koupelně někde nad podhledem v koupelně,
zásuvka cca 30 cm od hrany vany
krabice na připojení sporáku je někde za linkou
zásuvka na připojení myčky je asi za sporákem
napojení osvětlení pod linkou a digestoře je pouze Wagovkami (přístupné bez krabice)
zásuvka pro MW je zapojena před chráničem
nový bytový rozvaděč - samozřejmě bez štítku a plně obsazen 18 modulů
přívod do rozvaděče z chodby 5x6 - bod rozdělení je na chodbě v RE (v části bytu je TN-C)
I podle toho jak to vypadalo, tak to dělali zedníci a kdoví zda firma má vůbec oprávnění.
A co s tím? Mám v mojí revizi, která je v podstatě dle 341010 a bez závad (pouze s doporučením na rekonstrukci) a novou část ignorovat?
Nebo ve zprávě upozornit na závady bez ohledu na to jakou výchozí revizi (určitě bez závad) mu přinese firma?
Zdeněk Friedrich:
Citace: Josef Křemen 01.04.2017, 13:30
A co s tím? Mám v mojí revizi, která je v podstatě dle 341010 a bez závad (pouze s doporučením na rekonstrukci) a novou část ignorovat?
Jak může být vaše revize bez závad, když se za bodem rozdělení používá ochrana nulováním?
Jan Bocek:
Citace: Josef Křemen 01.04.2017, 13:30
A co s tím?
Revize bytu by snad měla být na celý byt. Co to je za dílčí revize?
Před léty jsem se podílel na rekonstrukci bytových jader. VRZ ale zahrnovala celý být i tu část, kde rekonstrukce neproběhla.
A pokud bych měl vystavit revizi na to, co je zde popisováno, tak chci VRZ té části, kterou někdo předělal, včetně dokumentace a prohlášení o shodě ( tam musí být uvedeno jméno firmy a číslo oprávnění). Osobně po bastlířích revize neděláme.
J Lhava:
zákon č. 89/2012 Sb.
Citace
§ 2901
Vyžadují-li to okolnosti případu nebo zvyklosti soukromého života, má povinnost zakročit na ochranu jiného každý, kdo vytvořil nebezpečnou situaci nebo kdo nad ní má kontrolu, anebo odůvodňuje-li to povaha poměru mezi osobami. Stejnou povinnost má ten, kdo může podle svých možností a schopností snadno odvrátit újmu, o níž ví nebo musí vědět, že hrozící závažností zjevně převyšuje, co je třeba k zákroku vynaložit.
Jiří Schwarz:
Ono už to v tom občanském zákoníku je naznačeno na začátku, že je riskantní přehlídnou něco nebezpečného, on ten §5 by se dal "pěkně ohnout"
"§ 5
(1) Kdo se veřejně nebo ve styku s jinou osobou
přihlásí k odbornému výkonu jako příslušník určitého
povolání nebo stavu, dává tím najevo, že je schopen
jednat se znalostí a pečlivostí, která je s jeho povoláním
nebo stavem spojena. Jedná-li bez této odborné péče,
jde to k jeho tíži. "
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana