Poradíte cenovo dostupné zariadenie pre vzdialené spínanie relé výstupov?

(1/3) > >>

Martin H.:
Pokazila sa mi riadiaca jednotka závlahového systému do záhrady. Nechcem ju opravovať, až tak veľmi spokojný som nebol. Sezóna začína a závlahy musím spojazdniť veľmi rýchlo.

Software dopíšem do vlastného systému domácej automatizácie. Hardware by som chcel nahradiť niečim jednoduchým, to je predmetom tejto otázky. Nemám prehľad o ponuke na trhu.

Potrebujem spínať 48 V AC pre solenoidy vo ventiloch a pre relé ponorného čerpadla. Spolu 5x relé výstup. Riadenie cez Ethernet a TCP/IP protokol, napr. Modbus/TCP alebo hocičo iné štandardné alebo minimálne dobre dokumentované.

Našiel som dva také moduly:
- MOXA E1214
- ADVANTECH Adam 6066
ktoré majú naviac digitálne vstupy, no stoja oveľa viac ako pôvodná riadiaca jednotka. Existuje aj niečo jednoduchšie pre moje nenáročné použitie?

Martin H.:
Priebežný výsledok hľadania:

Našiel som dva Ethernet moduly s 8 relé na doske v cene do 100€:
- KMTronic Modbus LAN; podľa jedného blogu je HW aj SW zlej kvality
- Robot Eletronics ETH008; to je momentálne víťaz výberu, ak sa neobjaví lepší
(link: http://www.robot-electronics.co.uk/htm/eth008tech.htm)

Josef Martinec:
Možná by šlo použít i quido od firmy Papouch.

Vít Rotrekl:
Nelze použít nějaký komponent, co je k té vaší automatizaci? Kterej by komunikoval přes nějakou komunikační sběrnici? To by neměl být problém poslat po to UTP, který tam asi je, když chcetě něco na Ethernet... Jen myšlenka, která vás už možná napadla...

Lukáš Rotrekl:
Citace: Josef Martinec  29.03.2017, 08:36

Možná by šlo použít i quido od firmy Papouch.

Quido mě napadlo taky.  Zkušenosti pozitivní, ale zatím jsem jej používal jen pro ovládání brány na druhé straně areálu po LAN přes Web rozhraní.
Ale kluci z Unidatazu je používají jako vstupy a výstupy svejch ŘS pro ČS. Ti ale zase použivají jiný protokol.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana