Existuje dvojitý (nahoře/dole) tlačítkový spínač?
Lukáš Rotrekl:
Citace: Martin H. 28.03.2017, 18:06
Domov pre vlastnú potrebu by som sa nebál. Mám viacročnú pozitívnu praktickú skúsenosť s bežnými ABB spínačmi a signalizáciou 24V na digitálny vstup. Musia to byť nové spínače s kontaktami neopálenými od nn.
To je právě to, k sobě domů bych se taky nebál, ale zákazníkovi pár desítek kilometrů daleko už docela jo....
Juraj Rojko:
Unicu mam s Foxtrotem v provozu 3 roky zcela bez problemu. Ovsem zrovna ta poptavana zaluziova tlacitka stoji kvuli mechanickemu provedeni za starou backoru. Schrack ma take neco takoveho v nabidce.
Zdeněk Pikhart:
Pokud chcete Loxone, tak mají sběrnicové tlačítka Touch Tree, kde jedno tlačítko má 5 spínacích bodů. Většinou si ale vystačíte jen s jedním tlačítkem.
Hlavně si ale uvědomte, že domácí automatizace má sloužit vám a ne naopak. Ovládání má být co nejjednodušší.
Tomáš Martinek:
Citace: Zdeněk Pikhart 28.03.2017, 21:37
Pokud chcete Loxone, tak mají sběrnicové tlačítka Touch Tree, kde jedno tlačítko má 5 spínacích bodů.
Jsem rád, že zmiňujete Loxone Touch... Já plánuji použít Tecomat Foxtrot, ale nějak nemohu najít podobné kapacitní tlačítko na CIB.
Líbí se mi velká plocha hlavního tlačítka na světlo, pro snadné rozsvícení i rozespalým uživatelem. Další čtyři tlačítka jsou malá a utopená a jejich použití již předpokládá plné vědomí. :)
Nevíte o něčem podobném na CIB? Tedy alespoň propojitelném na CIB např. pomocí C-IT-0908S?? Základním požadavkem je opravdu velká plocha hlavního tlačítka - ne ty malé kružnice, které jsou teď tak v módě... (zle)
(poklona)
Radek Červený:
Citace: Petr Č. 28.03.2017, 11:56
Pro řízení osvětlení bych rád využil některý ze systémů domácí automatizace (Loxone apod.), z tohoto důvodu jsou nevhodné vypínače jako spínač, ale pouze jako tlačítka.
ale mě by se líbil "dvojitý" tlačítkový spínač, tj. možný stisk v horní i dolní části (pro možnost např. nastavení jasu apod.).
Taková tlačítka přímo s mikrospínači a na připojení na sběrnici CIB nabízí Teco k systému Foxtrot. A nabízí je v různých designech, včetně programovateln é ledky.
Další možnost je použití přímo skleněných ovladačů, které je možné na přání potisknout i ve vlastním designu a jsou určeny k zapojení přímo na sběrnici CIB k systému Foxtrot. Zde si můžete nakonfigurovat potisk tlačítek dle libosti a nejste limitován jedno či dvojtlačítkem nahoru a dolů. https://www.smart-touch.cz/
Jinak systémovka je hlavně o konfortu, tak to s tlačítky zase nepřehánějte, ať na zdi nemáte piáno a bez popisných štítků nebudete vědět, co vlastně spínáte. Tlačítko by mělo být jednoduché a intuitivní a vše ostatní ovládat graficky, například z displeje.
Jinak by měl Vaše požadavky zapracovat do návrhu projektant, který má patřičné zkušenosti se systémovou instalací. Pokud se vyžaduje aktuální a platná dokumentace u elektrických zařízení obecně po dobu životnosti, u systémovek to platí dvojnásob. Předejdete tak mnoha pozdějším nedorozuměním nejenom u realizace, ale ušetříte zejména u následného servisu, který bude podstatně efektivnější.
Citace: Tomáš Martinek 15.04.2019, 21:59
Jsem rád, že zmiňujete Loxone Touch... Já plánuji použít Tecomat Foxtrot, ale nějak nemohu najít podobné kapacitní tlačítko na CIB.
Líbí se mi velká plocha hlavního tlačítka na světlo, pro snadné rozsvícení i rozespalým uživatelem. Další čtyři tlačítka jsou malá a utopená a jejich použití již předpokládá plné vědomí. :)
Nevíte o něčem podobném na CIB? Tedy alespoň propojitelném na CIB např. pomocí C-IT-0908S?? Základním požadavkem je opravdu velká plocha hlavního tlačítka - ne ty malé kružnice, které jsou teď tak v módě... (zle)
Právě pro intuitivní rozsvícení ve tmě považuji dodnes za nepřekonané klasické obyčejné mechanické tlačítko, které mi dá zpětnou vazbu na pohmat ve tmě tmoucí. Ty kapacitní hračky jsou jen na efekt a ve tmě je to docela sranda je ovládat. Na vše ostatní je u systémovky webové rozhraní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana