Dokáže AFDD pracovat i v síti zarušené harmonickými frekvencemi?
Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús 11.04.2023, 15:18
Až tak zle by som to nevidel. Nový článok 421.7 sa začína slovami: "Odporúča sa vykonanie špeciálnych opatrení ...."
Jjjj,... prečo zle ?... :-))
Pozrite si ešte ďalej Poznámku 3, a potom ešte celkom dolu aj Národnú poznámku o prechodnom období...podľa toho mi AFDDečka vychádzajú jak povinné už viac jak 4 roky..
Začína to vlastne už na str.2,... v odseku "Upozornenie na národné poznámky"..
Ono zavedenie "oblúkových chráničov" je vlastne v procese postupného vychytania múch a povinného zavedenia do praxe...
A o povinnom zavedení do tej ktorej EI podľa zákona 124 rozhodnú projektanti, ktorí sú za svoje návrhy zodpovední,..my tu o tom môžeme tak podebatovať.. bez zodpovednosti. .
Miroslav Revús:
Citace: Peter Lovacký 12.04.2023, 11:17
Jjjj,... prečo zle ?... :-))
Pozrite si ešte ďalej Poznámku 3, a potom ešte celkom dolu aj Národnú poznámku o prechodnom období...podľa toho mi AFDDečka vychádzajú jak povinné už viac jak 4 roky..
Začína to vlastne už na str.2,... v odseku "Upozornenie na národné poznámky"..
Ono zavedenie "oblúkových chráničov" je vlastne v procese postupného vychytania múch a povinného zavedenia do praxe...
A o povinnom zavedení do tej ktorej EI podľa zákona 124 rozhodnú projektanti, ktorí sú za svoje návrhy zodpovední,..my tu o tom môžeme tak podebatovať.. bez zodpovednosti. .
Národná poznámka č. 3 (pod čiarou) bola opravou A1/O1 z októbra 2018 ZRUŠENÁ.
Týmto sa opäť dostávame do stavu, kedy "Národné komitéty sa môžu rozhodnúť, či použitie prístrojov detegujúcich poruchu s oblúkom (AFDD) bude mať v národnej norme povinný alebo odporúčací charakter."
A ten slovenský sa v roku 2018 rozhodol, že čas ešte nedozrel. (dance)
Zmena A11 z roku 2022 sa týka požiarnej odolnosti káblov.
Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús 12.04.2023, 13:42
Národná poznámka č. 3 (pod čiarou) bola opravou A1/O1 z októbra 2018 ZRUŠENÁ.
:-) D ik
Milan Hudec:
Být v kůži elektrikáře, beroucího nutně prachy od zákazníka za něco, co moc nefunguje bych nechtěl.
Jiří Schwarz:
A já jsem si myslel, že je to HW i SW udělané tak, aby byl maximálně omezen vliv toho, co vzniká před přístrojem, v síti...
Takže se to spíše hodí pro američany, kde mají menší napětí, z toho plynou větší proudy, takže mají trafo blízko, nemají tak rozsáhlou síť...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana