Jak se bude AFDD chovat při připojení svářečky?

<< < (2/5) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Jonáš  22.03.2017, 16:45

Opravdu jste přesvědčení o tom, že AFDD je určené k tomu, aby "hlídalo" svářečku?

Z čeho soudíte něco o našem přesvědčení? Komentoval jsem jen výrok p. Krejčího z OEZ.

Citace: František Šohajda  22.03.2017, 16:51

Zejména ty nové, inventory!

To je v pořádku, vynálezce i invertorové svářečky ať to hlídá.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  22.03.2017, 14:58

To si nejsem jistý. U DC svářečky bude průběh oblouku odlišný od AC oblouku ve svorce. Navíc, trafo přežvýká prskání oblouku první derivací, takže ho změní taky. Minimálně tvar křivky průběhu (není to žádný sinus). Jestli sw AFDD neporovnává jenom počet a velikost harmonických, ale i typický tvar křivky, měl by to dát.

Vysvětlím svou myšlenku podrobněji. Indukované protinapětí U1,  které proud sekundáru I2 posílá skrz trafo do primáru je sice úměrné první derivaci toho proudu I2 sekundárem, ale v situaci, kdy převažující impedancí v primáru je indukčnost toho trafa, je pak i první derivace proudu I1 indukovaného zpět do primáru úměrná indukovanému napětí U1,  tedy první derivaci proudu I2. Proud primárem je tedy, až na magnetizační proud primáru, věrným obrazem proudu sekundárem.
Jestli tohle, a pak nezhasínání oblouku v nule, umí AFDD odlišit, to nevím a asi se to bude výrobce od výrobce lišit.

Jirka Š. Svejkovský:
A zase mám na víkend co k nastudování  8). Někde jsem našel diplomku, která to řeší, zkusím se na to podívat.

Václav Třetí:
Tak nějak mi uniká důvod, proč by měla být oblouková svářečka zapojena přes AFDD.

Jirka Š. Svejkovský:
Bavíme se v teoretické rovině, co je ten zázrak schopný detekovat. Dneska máme u dřevostaveb centrální chránič, zítra bude centrální obloukáč.

Radim Strycharski:
Fakt je ten, že na školení EATON byl prezentován rozdíl v konstrukci AFDD v USA a u nás s poukazem na to, že v USA je v každé domovní přípojce distribuční transformátor, který tak filtruje nežádoucí signály ze sítě, kdežto u nás je distribuční transformátor pro půl města a tudíž nežádoucí signály ze sítě přijít mohou. Proto je na přístroji nutné dodržet správné zapojení vstupních a výstupních svorek. Z toho plyne prezentace transformátoru coby účinného filtru.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana