Je bezpecne napojit kabel spojkou WAGO pro prurez 4 mm2?
Daniel Veceřa:
Pravda je, že když jsem WAGO viděl poprvé, nevěřícně jsem kroutil hlavou, a pak rok čekal, kdy mě budou kontaktovat, že to přestalo fungovat. Ale zvykl jsem si, a pracuje se s tím parádně.
Lukáš Čeřovský:
Bezpečné to asi je, ale raději bych použil právě tu proklínanou "lustrovku".
Oba vodiče prostrčit jedním koncem tak, aby na druhé straně nevyčnívaly ale přitom probíhaly pod oběma šrouby, jejich citlivým dotažením se zajistí téměř dokonalý kontakt elektrický i mechanický. Tohle řešení je vhodné hlavně pro menší průřezy, ale s větší lustrovkou se takhle dají spojit i dva 6mm2 dráty.
Proti WAGu v zásadě nic nemám, jen jsem se setkal s nějakým "vyběhaným" kusem, kde vodič moc nedržel a podle mírně zdeformovaného plastu bylo vidět, že se někdy zahříval. Připomínám, že průřez vodiče byl dodržen.
Michal Slabý:
Podle mé zkušenosti jsou svorky Wago kvalitní a neměl jsem s nimi žádný problém.
Na trhu jsou i stejné svorky od jiných výrobců a tam jsem problém měl.
Pakliže to bodete propojovat v krabici, tak můžete použít klasický věneček. Finančně to vyjde stejně. Bezpečné ale wago svorky samozřejmě jsou. ::)
Milan Karvánek:
:) Je snad jasné, že pro spojení vodičů pr.4mm bude třeba užít svorky k tomu určené. Běžně jsou mezi lidma známější spíš ty menší pro pr. do 2,5mm. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana