Je možné Eaton PXL instalovat u nás?
Maest:
Pro nákup jistících prvků jsem zvolil výrobce Eaton, ale narazil jsem na dováženou řadu PXL a PXF. U tohoto výrobce mne trochu odrazuje výroba v Rumunsku. Dovážené PXx jsou z Německa, konstrukčně jsou shodné.
Je možné je použít v ČR? Dodavatel prohlášený o shodě má.
Tým Elektrika:
Citace: Maest 09.03.2017, 09:39
Pro nákup jistících prvků jsem zvolil výrobce Eaton, ale narazil jsem na dováženou řadu PXL a PXF. U tohoto výrobce mne trochu odrazuje výroba v Rumunsku. Dovážené PXx jsou z Německa, konstrukčně jsou shodné.
Je možné je použít v ČR? Dodavatel prohlášený o shodě má.
Před dvaceti roky se řešila podobnou situaci s jističi MX116 a NY116.
Jistič byl konstrukčně i jeho parametry.
Leč jeden měl značku ESČ a druhý VDE.
Tedy je to na výrobci samotném který typ je pro který trh určen.
Schuko zásuvka, nebo aktivní hromosvod má prohlášení taky a nic to na našem trhu neznamená.
Jiří Schwarz:
V tomto případě mají oba jističe CE, ale české obchodní zastoupení Moeller v minulosti tvrdilo, že je to "stavební výrobek" a tam CE "nestačí"...
Mám tu Moeller PL7 a PXL, kde je napsáno Austria... A mám tu Eaton PL7. kde je napsáno Romania
Pořád to je značka, která je rozměrově "kompaktibilní" mezi různými řadami... To je výhoda proti "kopii Siemense z Orlických hor"
Ale obojí je určitě lepší než "Sentai" (prodává Hadex za nápadné ceny)
Úplně shodné PL7 a PXL nejsou, ale je otázkou co je "uvnitř", to je možná stejné...
Já bych s řadou PX... problém neměl
Jirka Š. Svejkovský:
Kdysi totiž mezi stavebními výrobky rozvodnice byly, pak nebyly, teď už zase jsou. Takže bych byl opatrný.
Jiří Schwarz:
Jenže pak by bylo tak trochu nesmysl to CE
To by tam spíše "český obchodník" měl mít CCZ
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana