V kterých případech byste vítali svorky Push-in vy?
Tým Elektrika:
PHXC: Se svorkami Push-In se moc neohřejete
Není vám jasné, proč se bavíme o ohřívání, když jde o zapojení vodičů do řadových svorek? Jde samozřejmě o úsporu času. A z pohledu elektromontéra také o pozornost. Push-in jednoznačně přivítají všichni, kteří pracují s elektrickým zařízením prakticky v terénu. Tato technologie má dnes mnoho zajímavých referencí, ale na prezentační výstavě není času na vyprávění příběhů. Malý demonstrativní kufřík jasně ukázal jak jednoduchá je pracnost versus čas zapojení vodičů ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
V kterých případech byste vítali svorky Push-in vy?
Miroslav Minařík:
Viděl bych to na provozy, kde se často něco mění nebo alespoň servisuje za provozu. Resp. kde jde o čas. Když k tomu systému přičtu fakt, že jde navíc o bezšroubovou svorku, tak to musí mít v průmyslu ohlas.
Tomáš Pípal:
Ve firmě jsme přešli kompletně ze šroubových svorek na push-in wago svorky a nemůžeme si to vynachválit. Už se mě nestavá že šroub dotahuju nadvakrát, protože napoprvé jsem vodič nezasunul úplně pod šroubek ...
Náš běžný rozvaděč je jedno pole cca šířky 800 s malým PLC do 100 vstupů/výstupů.
Přepojovací krabičky děláme už taky na push-in svorkách.
Jan Pátek:
Ano, tento způsob propojení vodičů je zmé praxe vhodný v méně zatěžovaných aplikacích... PLC, ovladačky,... avšak z mé zkušenosti, ve výkonovějších aplikacích (motory zdvihu jeřábu,....) jsem tyto svorky po jednom vyndání a opětovném zandání měnil do týdne, vyhořely na vysoký přechodový odpor...
Pravda je, že je to šílený průmysl, kde je vliv prostředí klasifikován jako nebezpečný (vodivý prach, oxidace, vibrace...) ale na to je zařízení vybaveno...
Jednalo se o svorky typu wago, přesný typ neznám, musí se tam strčit šroubovák pro odjištění pružiny, ve videu lze jen zatlačit na oranžový terčík.
A v neposlední řadě mám zkušenost, že dutinky ve většině podobných svorkách nelze uplatnit, nedrží tak, jako oholený vodič.
Jsem asi ze staré školy, ale i když to trvá déle, jsem zastáncem šroubových svorek.
Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš Pípal 29.03.2017, 22:39
Ve firmě jsme přešli kompletně ze šroubových svorek na push-in wago svorky
Push-IN je patent Phoenix Contact ...
Citace: Honza P. 30.03.2017, 07:40
Jsem asi ze staré školy, ale i když to trvá déle, jsem zastáncem šroubových svorek.
Jsem také ze staré školy, ale šroubová svorka je něco jako dálnopis vůči SMS ... (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana