Nejedná se u cvaknutí v jističi při sepnutí RF aktoru o problém?
Jan Franěk:
Citace: Jan Benda 02.03.2017, 20:03
... K čemu vlastně takový aktor je, když ho odrovná i 100w zdroj?..
To se ptejte u výrobce. ;) ale teď vážně.
Rozdíl mezi odborníkem, nebo laikem a takyodborníkem (jak je i patrno z vašeho případu) je takový, že odborník si zjistí co bude spínat, jaké vlastnosti potřebuje a k tomu vybere vhodné prvky. Ti druzí koupí to o čem někdy slyšeli, nebo to co je na trhu k sehnání nejlevněji a použijí to. Velmi často pak bývají zklamáni tím, že to nefunguje podle jejich představ, nebo jen po nějakou dobu. Ale často za to nemohu samotné výrobky, ale jejich nevhodný výběr pro danou aplikaci.
Mimochodem jsem něco podobného řešil (jako mnozí další) před delším časem v souvislosti se systémovými instalacemi a doplňoval jsem spínací moduly se 16A relátky, které zvládali "pouze" 80A špičkových. Výrobce reagoval modulem s relátky, která zvládají špičkových až 800A. Od té doby je pokoj (beach)
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Benda 02.03.2017, 20:03
K čemu vlastně takový aktor je
To je napsáno na jeho krytu. AC1 tzn mírně induktivní a odporové zátěže.
Stejně jako na 65 HRC nepřežije HSS, nepřežije dlouhodobě ani toto relé spínat tento typ zátěže.
Patrik Mlynar:
Cele je to v tom podhlade tak trochu zbastlene, tak jeden termistor na obmedzenie nabehoveho prudu by to vyriesil, spolu so svorkami by mohol byt v malej krabici z pruzneho plastu aka sa pouziva do vlhkeho prostredia.
Jiří Kubík:
Citace: Jan Benda 02.03.2017, 19:18
Jak říkám, konstrukci jsem si dělal sám a elektrikář to nijak určitě neuzemňoval, toho bych si všiml. Jedině že by se třeba nějaká natloukací hmoždinka (kovová) spojila s nějakou výztuží v betonu ?
Některá se mohla spojit také s něčím jiným.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana