Nejedná se u cvaknutí v jističi při sepnutí RF aktoru o problém?
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Benda 02.03.2017, 18:39
Konstrukce podhledu uzemněná není..
A já bych si tipnul, že je. Podle toho, jak máte ojiskřený ten plášť zdroje, nakonec sám jste napsal, že při sepnutí RF relé to mezi pláštěm zdroje a konstrukcí podhledu zajiskří.
Vysvětluji si to tak, že při tom velkém proudovém rázu při zapnutí se vytvoří na přívodu PEN úbytek napětí v řádu 10 V nebo i více oproti konstrukci (někde nějak uzemněné) a zajiskří to.
Jan Benda:
Citace: Jan Franěk 02.03.2017, 19:04
Tak počítejte s tím, že i po výměně zdroje pro LEDky, bude sepnutí zdroje pravděpodobně doprovázet "lupnutí" v jističi...
Mám tam aktor od elko-ep - http://www.elkoep.cz/produkty/inels-rf-control/spinace/spinaci-bezdratovy-prvek-jednofunkcni-rfsa-11b-a-multifunkcni-rfsa-61b-10102/
zdroj ovládá 2x3,3m 12w led pásků...
myslíte že ten aktor mohu odrovnat ? Nemáte doporučení, co za zdroj použít, který nemá takový náběh při startu? nebo by bylo lepší použít 2 zdroje 50 místo jednoho 100w?
.
Jan Benda:
Citace: Fuk Tomáš 02.03.2017, 19:08
A já bych si tipnul, že je...
Jak říkám, konstrukci jsem si dělal sám a elektrikář to nijak určitě neuzemňoval, toho bych si všiml. Jedině že by se třeba nějaká natloukací hmoždinka (kovová) spojila s nějakou výztuží v betonu ?
Jan Franěk:
Ano, můžete ho klidně odrovnat. Vámi použitý modul má relé se špičkovým proudem 30A po domu pod 3s, což není mnoho. Zdroj MW má špičkový proud 75A, ale jen po dobu v řádu 700ms.
Dva zdroje jsou dvojnásobný problém, protože nebude moc velký proudový rozdíl u 100W a 50W zdroje, co se týká špičkového proudu při zapnutí. Teď budu jen hádat, tak to berte s rezervou. předpokládám že zdroj 50W bude mít špičkový proud okolo50-60A, což by v součtu o dost přesáhlo proud z jednoho zdroje. ;)
Pokud chcete mt jistotu, spínejte bezdrátem silové relé s lepšími vlastnostmi a tím pak vlastní LED zdroj MW.
Jan Benda:
Citace: Jan Franěk 02.03.2017, 19:26
Pokud chcete mt jistotu, spínejte bezdrátem silové relé s lepšími vlastnostmi a tím pak vlastní LED zdroj MW..
uff, no to mě moc netěšíte... to se mi nechce věřit že pár metru LED pásku může takhle zlobit... K čemu vlastně takový aktor je, když ho odrovná i 100w zdroj?..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana